Modern Teknolojiyle Kur‘an-I Kerim Eğitimi

Adıyaman merkeze bağlı Dağ Kuyucak köyünde, Kuran kursuna katılan öğrencilere modern teknolojiyle Kur‘an-ı Kerim eğitimi veriliyor.

Köyde el birliği ile diz üstü bilgisayar ve projeksiyon alınarak, Cami İmamı Mustafa Karaoğlan tarafından öğrencilere bilgisayar üzerinden dini ve ahlakı bilgiler veriliyor. Kurs sonunda çocuklar, Cami İmamı Mustafa Karaoğlan‘ın eşliğinde oyunlar oynayarak dersin yorgunluğunu üzerlerinden atıyor.

Köy Muhtarı Enver Sedat Çalışır, cami imamının yenilikleri seven ve teknolojik imkanlardan faydalanan bir kişi olduğunu belirterek, Kuran kursundaki uygulamanın emsal bir uygulama olduğunu ifade etti.

Çalışır, öğrencilerin bu şekilde Kuran kursuna güle oynaya geldiğini ve kursta sıkılmadığını söylerek, hantal bir yapıdan kurtularak bilginin ve teknolojinin birleşmesini sağladıklarını söyledi.

Cami İmamı Mustafa Karaoğlan ise, yeni sistem ile kursa gelen öğrenci sayısının arttığını ve çocukların daha çok öğrendiğine dikkat çekerek, "Öğrencilerimiz önceden sadece duyarak öğreniyorlardı. Şimdi hem duyuyor hem de görüyorlar. Eğitimde görsellik çok önemlidir ve biz bunu sağlıyoruz. Teknoloji Allah‘ın bir lütfüdür ve insan oğlunun bu lütuftan faydalanması gerekir. Biz burada eğitirken eğlendirmeyi amaç edindik. Bunda başarılı da olduk" dedi.

Kaynak: İHA