Köprübaşı Derneği Açıldı

Trabzon İli Köprübaşı İlçesi Kültür ve Dayanışma Derneği Vali Hüseyin Aksoy‘un katılımı ile İlkadım ilçesinde açıldı.

Köprübaşı Derneği Açıldı
İlkadım ilçesi Kazımpaşa Caddesi üzerinde bulunan derneğin açılış töreninde konuşma yapan Köprübaşı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Uzm. Dr. Alaattin Balcı, "Karadeniz‘in saklı cenneti olan Köprübaşı ilçesi olarak turizmi başlatmaya çalışacağız, ilçede bulanan insanların ekonomik seviyesini yukarılara çıkarmaya çalışacağız. Dernek olarak beklentilerimiz çok büyük" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, "Kültürlerimizi gittiğimiz yerlerde yaşatmak çok güzel bir şey. Köprübaşı‘ndan da gelsek Samsun‘a sahip çıkmak lazım. Samsun‘a bağlılıklarını sergilemek çok önemlidir. Doğduğumuz, büyüdüğümüz yerler de unutulmamalıdır" diye konuştu.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise şöyle konuştu: "Köprübaşı ilçesi 1991 yılında ilçe oldu. Buradaki hemşerilerimiz kökenlerini unutmadan buradaki yaşamlarını sürdürmelidir. Burada yaşayan insanlarımız bir boyutuyla Samsunludur. Birçok dernek kurulur fakat bazı dernekler kuruluş amacının dışına taşar ve farklı şekillerde yol almaya başlar. Bazı dernekler kumar oynanan lokaller haline gelir. Buna mutlaka Köprübaşı başkanımız müsaade etmeyecektir."

Konuşmaların ardından Trabzon İli Köprübaşı İlçesi Kültür ve Dayanışma Derneği’nin açılışı yapıldı.

Açılışa Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, AK Parti Samsun İl Başkanı Osman Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA