Kızılay’Dan Ramazanda Fazla Mesai

Türk Kızılay’ı Ramazan ayında oruç tutunlar için kan toplama işlemlerini iftardan sonrada sürdürecek. Ramazan’ın ilk günlerinde Aydın’da olacak olan gezici kan toplama tırı, dört gün boyunca Aydın merkez, Didim ve Söke’de gönüllü bağışçılardan kan toplayacak.

Kızılay’Dan Ramazanda Fazla Mesai
Kızılay kan merkezleri iftar sonrasında mesai uygulaması başlattı. Kızılay’ın gezici kan merkezleri iftar sonrasında gönüllü kan bağışçılarını bekleyecek. Türk Kızılay Derneği ramazan ayının ilk günlerinde Aydın’da çalışma yapacağını duyururken, iftardan sonra kan vermenin her hangi bir sakıncası bulunmadığı belirtildi.

Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla ülke geneline yayılmış Kan Bağışı Merkezleri ile hizmet veren Türk Kızılay’ı, Ramazan ayı içerisinde kan bağışında yaşanan düşüşü engellemek amacıyla da bir dizi çalışmayı hayata geçiriyor. Ramazan ayında Kızılay kan toplama işlemini iftar saatlerinden sonra belirlenen noktalarda yapacak. Kızılay kan bağış tırı ramazanın ilk günü iftardan sonra Aydın Merkez Atatürk Meydanı’nda, ikinci günü Söke’de üçüncü ve dördüncü günü Didim’de gönüllülerden kan toplayacak.

Kaynak: İHA