Kastamonu Valisi’Nden Silah Çağrısı

7 milyon TL harcanarak güzel bir binaya kavuşan Kastamonu Emniyet Müdürlüğü kapılarını, basın mensuplarına açarak, son teknolojiyle donatılan şubelerini tanıttı.

Kastamonu Valisi’Nden Silah Çağrısı
Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu ve Kastamonu Jandarma Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonunda güvenlik konusunda basına teknik bilgiler verdiler.

Vali Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Vatandaşa güvenli, huzurlu, bir ortam sağlayan güvenlik güçlerimizin gayretli çalışmalarını biliyorum. İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet binası, Kastamonu’ya kazandırılan simge bir proje. Bu projeye 7 milyon TL harcandı. Büyüyen şehirlerde güvenliğin önemi daha da ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz İl Koordinasyon toplantısında da söyledim. Trafik kazaları çok oluyor. Canlar yanıyor, ocaklar sönüyor. Genelde kaza yapan araçların içinden bira şişeleri çıkıyor. Alkollü olarak araç kullananlara, kuralları hiçe sayan sürücülere, af olmadan, kesilecek cezalarla çok canları yanacak. Biz hiç kimseye iç, ya da içme demiyoruz. Tek söylediğimiz söz trafik kurallarına herkes uysun. Kurallara uyarlarsa, can ve mal kaybı en aza inecek. Batı ülkelerinde trafikte alkolü olarak yakalanan bir araç sürücüsü, acaba aklından bir zorumu var diye, hastaneye götürüp, bir psikologa gösteriyorlar”

“VATANDAŞLAR BİZE YARDIMCI OLSUN”

Vali Bektaş, kurumlar olarak üzerlerine düşen görevleri yerlerine getirdiklerine inandıklarını söyleyerek sürücülerin de kurallara uymalarını istedi. 700 bin TL bir bütçe ayırarak köy yollarına levhalar döşediklerinden bahseden Bektaş, kaza yapan araçların da bu kurallara ve trafik işaretlerine kesinlikle uymalarının gerekliliğinden söz etti. Vali Bektaş, her gün gazetelerde ‘Trafik kazalarından şu kadar kişi yaralandı, şu kadar kişi öldü’ haberlerinden artık sıkıldığını belirterek sıkı bir güvenlik önlemleri aldıklarını söyledi.

Bu önlemlerde vatandaşları sert bir dille uyaran Vali Bektaş, kurallara uymayanların gözünün yaşına bakılmayacağını gereken ne ise yapılacağının bilinmesini istedi. Trafik konusundaki hassasiyetini önemle vurgulayan Vali Bektaş, vatandaş ve sürücülerin de kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

MOBESE VA PLAKA TAKİP SİSTEMİ GELDİ

Güvenlik önlemlerin çağın verdiği teknolojiyle daha da geliştirildiğini belirten Vali Bektaş, hızla büyüyen Kastamonu’da mobese ve plaka takip sisteminin ihtiyaç haline geldiğini söyledi. Bu yüzden devletin ihtiyaçları doğrultusunda genç ve dinamik polis teşkilatıyla teknolojiyi bir araya getirerek bundan sonra asayiş olaylarına önlem alınacağını belirtti. Kastamonu’nun da yaşanabilir bir şehir olduğu ifade eden Bektaş, Kastamonuluların genelinde kurallara uyma gördüğünü ve kendilerinin de aldıkları bu önlemlerle trafik kazaları, hırsızlık gibi olaylarının büyük kısmının son bulacağını belirtti.

“SİLAH, GÜÇSÜZLERİN İŞİDİR”

Vali Bektaş, “Geçtiğimiz günlerde şehir içinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu bir insan hayatını kaybetti. Turizm şehrinde silahlı saldırı olur mu, oldu. Silahla kabadayılık olmaz, kabadayıysan yakasından tutarsın, bir iki yumruk atarsın, borcunu ödemedi diye öldürmek çözüm mü, değil, bir öldü gitti, biri cezaevine gitti. Silah olmasaydı, birbirlerine yumruk atıp hastaneye giderlerdi. Silahla gezmek planlı bir gezmeyi gösterir” diye konuştu.

“SİLAHSIZ BİR HAYAT İSTİYORUZ”

Dünyanın yeni bir dünya olduğunu belirten Vali Bektaş, bu çağda silaha yer olmadığını söyledi. “Bu dünyada zorlamanın, celbin yeri yokta bundan sonrada olmayacak ta” diyen Bektaş, artık demokrasi, yasalar ve kanunların olduğunu hatırlatarak “Ülkemiz gelişmiş bir ülke oldu. Batı ülkelerinde bulunmayan imkanlar bizim ülkemizde artık var. Bu yüzden silahları bir kenara bırakıp işimize bakacağız. Eğer karşımıza çıkan bir olayda çok sinirlenirsek te bunu silahla değil gidip bir yumruk atıp kapatmamız lazım. Adamı öldürünce ne oluyor. Geride kalanlar perişan sen 20-30 yıl cezaevine, diğeri ise mezara giriyor. Silah, güçsüzlerin, düşkünlerin aracıdır. Bu yüzden silah denilen olayı bir kenara bırakıp sorunlarımızı başka yollarlar çözmeye çalışacağız”

“AİLE İÇİ ŞİDDETE ÇÖZÜM ARIYORUZ”

Kastamonu’da her gün yaklaşık olarak 2-3 aile içi şiddet olaylarının yaşandığına dikkat çeken Vali Bektaş, bunun önüne geçmeyi isteriklerini belirterek alınacak çeşitli önlemlerle tamamen bitirilemese de en aza indirilmesini planladıklarını söyledi. Eve gelen kocanın sıkıntısını eşinden veya çocuğundan çıkararak değil oturup konuşarak halletmesi gerektiğini söyledi. Eşinden şiddet görenlerin polis imdat 155 aramaları halinde kendilerine yardım edileceğini ifade etti.

“VATANDAŞ OLAYLARA DUYARLI OLSUN”

Vali Erdoğan Bektaş, vatandaşların karışlaştıkları olaylara biraz daha duyarlı davranmalarını isteyerek kendilerinden isim veya telefon talep etmediklerini ücretsiz 155 polis imdat veya 156 jandarma hattını arayarak olayı haberdar etmelerini istedi. Hırsızların elini kolunu sallayarak apartmanlara, dairelere kolaylıkla girdiğini belirten Bektaş, “Apartmana giren birisini görüyorsan ücretsiz ara bizi. De ki burada böyle böyle bir olay var. Bir kontrol ederseniz iyi olur. Biz gider bakarız, kontrol ederiz. Belki tamamen bitiremeyiz asayiş olaylarını ama en aza indirmeye çalışırız” dedi.

Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu ve İl Jandarma Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu ise yaptıkları konuşmalarda trafik ve park sorununa değindiler. Kastamonu’da asayiş olaylarının az yaşandığını belirten Uslu ve Anzerlioğlu, sorunlarının genel olarak trafik ve park sorunlarının olduğunu söyledi. Şehrin içinde park sorununa yönelik Belediyenin hazırlık aşamasında olan projeleri bulunduğu hatırlatılarak yapılacak çeşitli park alanları ile merkezde park sorunun giderilmesi hedefleniyor.

Kaynak: İHA