Fincan: Gaziantep Üretimde Ülkeye Model Oldu

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2010 yılı ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ arasında Gaziantepli 16 firmanın yer almasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2010 yılı ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ arasında Gaziantepli 16 firmanın yer almasından mutluluk duyduklarını söyledi. Fincan, “Gaziantep sanayisi şartlar ne olursa olsun, üretimde her zaman Türkiye’ye model olmuştur.” dedi. Firma sayısında Gaziantep’in Türkiye’de 6. sırada yer almasına vesile olan Gaziantepli firmaları tebrik eden Fincan, ilin sanayi alanındaki önemine vurgu yaptı.

        Gaziantep sanayisinin şartlar ne olursa olsun, üretimde her zaman Türkiye’ye model olduğunu kaydeden Fincan, “Krizin en yüksek olduğu zamanlarda bile Türkiye’de ihracat rakamları düşerken Gaziantep sanayicisi, azmini ve heyecanını hiçbir zaman yitirmemiş ve ihracatta düşüş yaşamamıştır. 2008 yılında 10 firmamız varken son iki yıldır 16 firma ile Gaziantep istikrarını korumuştur. Firmalarımızın başarısı ile gurur duyuyoruz. Elde edilen bu başarı, aynı zamanda Gaziantepli sanayicilerin hiçbir zaman kaybetmedikleri mücadele azminin, üretme heyecanının ve zoru başarmasının bir sonucudur.” dedi.

        Gaziantep sanayisinin ülke ekonomisine katma değer oluşturmada görevini her zaman en iyi şekilde yerine getirdiğini ifade eden HÜRSİAD Başkanı Fincan, şunları kaydetti: ‘‘Firmalarımızın üretimden satışlarda gösterdikleri bu başarı, ülke ekonomisinin geleceğine yönelik önemli bir sonuçtur. Üreten Türkiye geleceğimiz için, çocuklarımız için, gerek istihdam yaratmada, gerekse ekonomik gücümüzün artırılması için şarttır. Ekonomideki mevcut şartlar göz önüne alındığında, açıklanan listede Gaziantepli firmaların sayısının arttığını görmek hatta birçok firmamızın sıralamada daha iyi yerlere geldiğini görmek memnuniyet vericidir. Gaziantep yıllardır İSO 500 listesinde istikrarlı bir başarı sergilemiş ve gücünü korumuştur. Sanayisi ile Türkiye‘ye her zaman model olmayı başaran Gaziantep, bugün bu misyonunu yine sürdürmüştür. Üretimin önemine inanarak çalışmalarını sürdüren, listeye giren firmaları ve üyelerimizi tüm üreten sanayicilerimizi kutluyorum.”