Chp Sakarya İl Örgütünde İstifa Depremi

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Örgütü, İl Başkanı ile birlikte istifa etme kararı aldığını açıkladı.

Chp Sakarya İl Örgütünde İstifa Depremi
CHP Sakarya İl Örgütü, yaptığı toplantı sonucunda oy çokluğu ile istifa kararı aldı. Partiden yapılan yazılı açıklamada, “29 Temmuz 2011 tarihinde İl Başkanı Yaşar Erdem başkanlığında toplanan İl Yönetim Kurulu İl Başkanı ve İl Yönetim Kurulu üyelerinin çoğunluğu istifa kararı almış olup istifalar Genel Merkez’e iletilmiştir” dendi.

İstifaların ardından Genel Merkezin yeni bir isim atayana kadar mevcut yönetim ve başkanın görevine devam edeceği öğrenildi.

Sürecin Genel Merkezin atayacağı bir ismin tam yetki ile yeni bir İl Yönetimi kuracağı şeklinde işleyeceği kaydedilirken, atamanın ne zaman yapılacağı henüz belirsizliğini koruyor.

CHP Sakarya İl Başkanı yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Seçimin ardından yönetimde bulunan bazı arkadaşlarımız partiye yeteri kadar zaman ayıramamaya başladılar. Partiye olan ilgileri azaldı. Neticede burası ana muhalefet partisinin Sakarya İl Başkanlığı ve aktif olması gerekiyor. Bu açıdan yeni göreve gelecek yönetime yol açabilmek adına istifa kararı aldık. Şimdi Genel Merkezimizin atayacağı bir isim, olağan kurultaya kadar görev yapacak İl Yönetimini oluşturacak”

Kaynak: İHA