‘Ölüm Geçidi‘ Tarih Oldu

Malatya‘yı Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerine bağlayan ve sık sık ölümlü trafik kazalarının yaşandığı, Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü-Erkenek beldeleri arasındaki Reşadiye Geçidi, farklı bir güzergahta yapılan bölünmüş yolla tarih oldu.

Malatya‘yı Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerine bağlayan ve sık sık ölümlü trafik kazalarının yaşandığı, Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü-Erkenek beldeleri arasındaki Reşadiye Geçidi, farklı bir güzergahta yapılan bölünmüş yolla tarih oldu. Çamurlu mevkisinden başlayarak Güzelköy civarında Sürgü yolu ile birleşen (Reşadiye Dağı‘nın etrafını dolaşan) yeni bölünmüş yolun trafiğe açılması sonucu, ilk kar yağışı ile birlikte kapanan sarp Reşadiye Geçidi devre dışı kaldı.

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, yapımı tamamlanan duble yolda Sürgü Belediye Başkanı Faruk Taşdemir, Erkenek Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Korucaova Belediye Başkanı Mehmet Karakaş ile birlikte incelemelerde bulundu. Mücahit Fındıklı, burada yaptığı açıklamada, hükümet olarak öncelik verdikleri duble yol yapımı konusunda önemli bir aşamaya geldiklerini vurguladı. İktidara geldiklerinde Türkiye‘de 6 bin 100 kilometre uzunlunda bölünmüş yol olduğunu anımsatan Fındıklı, 8.5 yılda 14 bin kilometreyi aşan uzunlukta duble yol yapıldığını belirtti. Sarp Reşadiye geçidini boşa çıkaran duble yolun çok önemli bir çalışma olduğunu söyleyen Fındıklı, "Reşadiye’yi devre dışı bırakacak olan yolun bitirilmiş olması Malatya için büyük bir hizmettir. Daha önceki yolumuz 7-8 metre genişliğindeydi. Ve koca Reşadiye’yi inip çıkmak, onun karıyla mücadele etmek çok zordu. Bu nedenle bir ölüm yolu olmuştu. Reşadiye Geçidinde çok can ve mal kaybettik. AK Parti hükümetinin gayretli çalışmalarıyla bu yol bypass edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda da 50 metrelik bir duble yol hizmete açıldı. Artık Erkenek ile Doğanşehir’in arası bir saatten 12 dakikaya indi. Doğu ve Güneydoğu’yu Akdeniz’e bağlayan bu yol, herkesin hizmetine sunulmuş oldu. İnşallah bundan sonra huzur ve güven içerisinde bu yolu hemşerilerimiz kullanacak." dedi.

Sürgü Belediye Başkanı Faruk Taşdemir de insanları sarp geçidi kullanmaktan kurtaran yolun bölge için önemli bir hizmet olduğunu ifade etti. Kış aylarında yolun sürekli kapandığına dikkat çeken Taşdemir, "Ama şimdi uçak inip kalksın, o derece mükemmel bir yol oldu. Bu bizim hayalimizdi. Burada birçok kaza oldu. Günlük cenaze çıkartıyorduk. Ama artık güzel bir yola kavuştuk." ifadelerini kullandı.

Erkenek Belediye Başkanı Mehmet Bayram da yapılan duble yol ile insanların önemli bir sıkıntıdan kurtulduğunu dile getirdi.

Kurucaova Belediye Başkanı Mehmet Karakaş ise yol yapımı için yoğun çaba gösteren tüm yetkililere teşekkür ettiğini kaydetti.