Kadınlar hamamın da büyük şok

Bayburt'ta 50 civarında kadın ve kız çocuğunun bulunduğu hamamda, 20 kişi zehirlendi. Bayburt'ta 50 civarında kadın ve kız çocuğunun bulunduğu hamamda, 20 kişi zehirlendi.

Kadınlar hamamın da büyük şok
Zehirlenenlerden 58 yaşındaki H. Ş. hayatını kaybetti. Zehirlenmelerin, 'hamamotu' olarak bilinen ve vücuttaki tüyleri dökmek için kullanılan 'zırnıkotu'ndan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Olay, şehir merkezinde faaliyet gösteren Tarihi Çarşı Hamamı'nda meydana geldi.

Yıkanırken fenalaşan 20 kadın, çağrılan sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kadınlardan H. Ş. 'nin öldüğü tespit edildi. Zehirlenen 20 kişi, tedavi altına alındı. Valilik Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, 58 yaşındaki H. Ş. isimli kadının vefat ettiği bildirildi. Açıklamada olaydan etkilenenlerden 6'sının tedavi için Erzurum, Erzincan ve Trabzon'daki hastanelere sevk edildiği, diğerlerinin tedavisinin Bayburt Devlet Hastanesi'nde devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Vefat eden vatandaşımızın kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi neticesinde belirlenecektir. Olay ile ilgili soruşturmalar titizlikle devam etmektedir. " denildi. Hamamda zehirlenen kadınlardan biri, içeri girdiklerinde ortamın sıcak olduğunu, bir süre sonra koku hissettiklerini belirterek şunları söyledi: "Kokunun yayılmasıyla fenalaşıp dışarı çıktık. Yaklaşık 50 kişi vardı. Hamamotu kullanıldı, onun kokusuydu. Çıktıktan sonra midesi bulananlar oldu, ayran içtik.

Hamam odun ateşiyle ısıtılıyordu, gaz kokusu değildi, hamamotu kokusuydu. " Kadınların, halk arasında 'hamamotu' olarak bilinen ve vücuttaki tüyleri dökmek için kullanılan zırnık otundan kullandıkları, zehirlenmenin bundan kaynaklanan arsenik zehirlenmesi olabileceği belirtildi. Bu arada Trabzona sevk edilen hastaların Ravzanur Karayer (3) ve İrem Omaç (9) isminde kız çocukları olduğu öğrenildi. Hastane kaynaklarından alınan bilgilere göre, zehirlenen hastalar, üç ile beş gün kadar müşahede altında tutulacak.