Çukurova‘da Camilere Ramazan Temizliği

Çukurova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı özel ekipler, Ramazan gelmeden önce, ayrım gözetmeden ilçedeki ibadethanelerin temizliğine yoğunlaştı.

Çukurova‘da Camilere Ramazan Temizliği
Periyodik bakımlarının yan ısıra “Ramazan temizliğine” ayrı bir önem veren temizlik ekipleri, ilçedeki 86 caminin iç ve dış bakımını yapıyor, cami avlularındaki bankları yeniliyor ve çevre düzenlemesine de özen gösteriyor.

Çukurova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Cumali Kaya, göreve geldikleri günden bu yana camilerin ve cemevlerinin temizliği ve bakımı için özel bir ekip kurduklarını, bu ekiplerin her ay periyodik olarak ibadethanelerin temizliğini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ramazan temizliğine ayrı bir önem verdiklerini belirten Kaya, "İbadethanelerimizin içini temizliyoruz, halıları süpürge ile süpürüyor, gerekmesi durumunda siliyor, hatta yıkıyoruz. Bankların bakımını yapıyor, değiştirilmesi gerektiği durumlarda da park ve bahçeler müdürlüğümüze bilgi veriyor ve bankların yenilenmesini sağlıyoruz. Bazı camilerimizde badana bile yapıyoruz. Ayrıca, cami hocalarımızın ibadethanenin tamir ve bakımına yönelik özel istekleri oluyor. O istekleri karşılamak için çaba gösteriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA