Azerbaycanlı Kardeşlerin Görme Heyecanı

Azerbaycan‘ın Bakü kentinde yaşayan iki Azeri kız kardeş ortak sorunları olan 9‘ar derecelik gözlüklerden kurtulmak için Gaziantep‘e gelerek soluğu Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezinde aldılar.

Azerbaycanlı Kardeşlerin Görme Heyecanı
Azerbaycanlı iki kardeş olan Sevda ve Saide Kerimova‘nın en büyük sorunları yüksek dereceli miyop gözlük kullanmalarıydı. İki kardeş bu sorunla boğuşmaktan bıkmış ve artık gözlüksüz bir dünyaya adım atmaya karar vermişti. Azerbeycan‘ın Bakü kentinde yaşayan iki kardeş gözlüklerden kurtulmak için araştırma yapmaya başladı. Dünyanın bir çok göz merkezi hakkında bilgi toplayan kardeşler Gaziantep‘te faaliyet gösteren Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi‘nde uygulanan İntralase Lazer teknolojisinin gözlükten kurtulmayla ilgili yapılan ameliyatlarda kullanılan en son teknik olduğunu öğrendi.

Nasa‘nın astronotlar için izin verdiği göz ameliyat teknolojisi olarakta bilinen İntralase Lazer tekniğinin kullanıldığı Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezinde ameliyat olmak izin Türkiye‘ye gelen iki kız kardeş soluğu Dr. Hüseyin Mirkelam‘ın yanında aldılar. Anne ve babalarıyla birlirkte Türkiye‘ye gelerek Dr. Hüseyin Mirkelam‘a muayene olan iki kız kardeş ilk müjdeyi doktorlarından alınca çok mutlu oldular. Yapılan tektitler sonucu her iki kız kardeşin göz yapıları lazer yaptırmaya müsaitti. Bu sevinci İntralase Lazer tekniğinin kullanıldığı ameliyatla pekiştiren Sevda ve Saide Kerimova kardeşler gözlüklerden kurtulmanın sevincini aileleriyle paylaştılar. Ameliyat sonrası mutluluklarını aileleriyle paylaşan Azeri kardeşler birbirlerini de kucaklayarak mutluluk göz yaşları döktüler.

20 yaşında üniversite öğrencisi olan Sevda Kerimova, “Ben ve 19 yaşındaki kardeşim Saide 9 derece miyop gözlük kullanıyorduk. Kalın camlar günlük yaşantımızı olumsuz etkilerken estetik olarakta güzel görünmüyorduk. Gözlük kullanmanın zorlukları saymakla bitmez. Gözlüklerden kurtulmanın yollarını araştırmaya başladık. Dünyanın bir çok ülkesinde bir çok göz merkezi hakkında bilgi topladık. Ancak Azarbeycan kamuoyu tarafından yakından tanınan Dr. Hüseyin Mirkelam‘ın sahibi olduğu Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezinde bu alanda geliştirilen en önemli lazer tekniği olan İntralase Lazer tekniğinin kullanıldığını öğrendik. Türk Cumhuriyetlerinden bir çok hastanın tercih ettiği merkez olma özelliği olan Mirkelam‘ı incelemeye başladık. Daha sonra anne ve babamızla birlikte Türkiye‘ye gelerek Gaziantep‘te faaliyet gösteren Dr. Hüseyin Mirkelam‘a ulaştık" dedi.

Sevda Kerimova, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapılan muayene ve tetkiklerin ardından göz yapılarımızın ameliyata uygun olduğuna karar verildi. Birkaç dakika süren ameliyatlarımızın ardından ben ve kardeşim gözlüksüz bir dünyaya adım atmış olduk. Çok mutluyuz. Artık 9 derece kalın camlardan oluşan gözlükleri takmayacağız. Gözlükle ilgili yaşadığımız sıkıntılardan kurtulduk. Dr. Hüseyin Mirkelam ve ekibine teşekkür ediyoruz. Gaziantep‘i çok sevdik. Türk misafirperverliğinin en güzel örneğini bu kentin insanlarından gördük."

Azerbeycan‘ın Bakü kentinde kimya okuyan 20 yaşındaki Sevda Kerimova ve tercümanlık bölümünde eğitim gören 19 yaşındaki kardeşi Saide Kerimova, başarılı geçen ameliyatlarının ardından gözlük takmaktan kurtulurken her ikisi de uzun yıllar kullandıkları gözlüklerini hatıra olarak saklayıp çocuklarına ve torunlarına göstereceklerini ifade ettiler.

Ameliyat sonrası Azeri kız kardeşler anne ve babalarıyla birlikte Dr. Hüseyin Mirkelam‘la hatıra fotoğraf çektirerek teşekkür ettiler.

Kaynak: İHA