Arnavutluk Matemetik Birincisi Ceyhan’Da

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da bulunan Mehmet Akif Koleji son sınıf öğrencisi ve ‘Matematik Olimpiyatları Arnavutluk Birincisi’ Dionis Prifti, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Arnavutluk Matemetik Birincisi Ceyhan’Da
Beraberindeki Türkçe öğretmeni Balcı ve Çevretepe Köyü muhtarı Bahri Kaya ile birlikte Başkan Sözlü’yü ziyaret eden Prifti, Ceyhan’a bağlı Çevretepe köyünde bulunan Arnavutları da ziyaret edip onlarla hasret giderdiğini de söyledi.

Tiran Mehmet Akif Koleji’nde görevli Türkçe öğretmeni Osmaniyeli Mustafa Furkan Balcı’nın davetlisi olarak 24 Haziran’da Türkiye’ye gelen Prifti, Türkiye’yi ve Türk insanlarını çok sevdiğini ve bu yüzden üniversite eğitimini Türkiye’de yapmak istediğini söyledi.

Prifti, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ülkesine davet ederek kendisini ağırlamaktan mutluluk duyacağını söyledi.

Başkan Sözlü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “böylesine başarılı öğrencilerin Türk okullarında yetişmiş olması ve ülkemizdeki üniversitelerde okumak istemesi gurur verici. Arnavutluk, Kosova, Balkanlar hiçte yabancı olmadığımız bir coğrafya, ben kendisini yetiştiren Türk öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Başkan Sözlü tarafından ziyaretin anısına konuk öğrenci Prifti’ye plaket ve Bozkurt heykeli verildi.

Kaynak: İHA