Adana’Nın Burması‘nın Rakibi Kayseri‘de

Düğün deyince akla gelen Adana Burması‘nın Kayseri‘de de rakibi var.

Düğün deyince akla gelen Adana Burması‘nın Kayseri‘de de rakibi var. Tamamen el işçiliği ile üretilen Kayseri Burması‘nın önceleri 500 gram olan ağırlığı teknolojinin gelişmesi ve alım gücüne bağlı olarak 250-300 grama kadar düştü. 250 gram burmanın fiyatı ise yaklaşık 25 bin lira. Osmanlı Sarraf‘ın sahibi Mustafa Yüregilli, Adana Burması‘nın makinelerde yapıldığını, el işçiliğiyle üretilen Kayseri Burması‘nın ise Adana’ya rakip olduğunu söyledi.

Osmanlı Sarraf’ın sahibi Mustafa Yüregilli, Kayseri burmasının el emeği ile yapıldığını söyledi. Kayserili Kuyumcu merhum Hamdi Ünlüel‘in öncülük ettiği burmanın yapımının 30 gün aldığını anlatan Yüregilli, "Önceden Kayseri burması, 500 gramdan oluşurdu. Tamamen el işçiliği ile yapılırdı. Şimdi genç arkadaşlarımız bunun gramını 250’ye düşürdüler. Teknolojiye geliştikçe 250-300 gram arasında yapılmaya başlandı.” dedi.

Burmanın gramının fazla olması nedeniyle alım gücü olan vatandaşların tercih ettiğini belirten Yüregilli, "Yabancılar geldiğinde Kayseri’yi özgü bir çeşidiniz yok mu dediklerinde, bizde Kayseri burmasını gösteriyoruz. Şu anda vitrinlerimizde bulunuyor. Ama gramının fazla olmasından dolayı ise fazla satışı olmuyor. Ama insanlar, merakla burmayı inceliyor." diye konuştu.

Altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde artacağına inandığını da ifade eden Yüregilli, yılsonuna kadar, altının gramının ise 110 lirayı çeyrek altının 200 lirayı bulacağını savundu.