Zeytinyağı Tadım Uzmanlarına Sertifika

Didim Ziraat Odasının öncülüğünde Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ziraat Odası, Söke Ticaret Borsası, Tarım İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Kaliteli zeytinyağı elde etme şartları ve zeytinyağı tadım eğitimi” katılanlara yönelik düzenlenen sertifika töreni Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un katılımıyla yapıldı.

Zeytinyağı Tadım Uzmanlarına Sertifika
Didim Ziraat Odasının öncülüğünde Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ziraat Odası, Söke Ticaret Borsası, Tarım İl Müdürlüğü katkılarıyla 23-24 Haziran tarihlerinde Didim Merkez ve Akyeniköy beldelerinde verilen “Kaliteli zeytinyağı elde etme şartları ve zeytinyağı tadım eğitimi” katılanlara yönelik düzenlenen sertifika töreni Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un katılımıyla yapıldı. Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan törene Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un yanı sıra Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Ticaret Odası Meclis Başkanı Ümit Soneren, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Ak, ADÜ Çine Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Osman Mestav, ve Ayla Sarı, İlçe Ziraat Odalarının Yönetim ve Meclis Başkanları ile kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşını okunmasının ardından ödül törenin açılışında konuşan Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, “Didim Ziraat Odasının öncülüğünde Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ziraat Odası, Söke Ticaret Borsası, Tarım İl Müdürlüğü katkılarıyla Didimli çiftçilerimize ve tüketicimize yönelik 23-24 Haziran tarihlerinde ‘Kaliteli zeytinyağı elde etme şartları ve zeytinyağı tadım eğitimi’ düzenledik. Didim Ziraat Odası uzun yıllar zeytincilik konusunda gerekli kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak kurslar, seminerler ve entegre çalışmaları düzenlemiş ve düzenlemeye devam etmektedir. Bütün bu çalışmaların tamamlayıcısı olan “zeytinyağı tadım eğitimi” Aydın Ticaret Borsasının sağlamış olduğu laboratuar ortamı ve Adnan Menderes Üniversitesi öğretim görevlilerinin katkılarıyla Didim zeytin çiftçisine ürününün kalitesini belirleme ve arttırma konusunda bilgi verici bir eğitim verilmiştir. Didim’de var olan zeytinciliğe ilaveten devletin uygulamış olduğu reform projesinden sonra zeytin üretimimiz daha iyi noktalara gelmiştir. Artık bundan sonra Didim’deki bütün işletmeler ve turizme yönelik tesisler kaliteli Didim zeytin ve zeytinyağını mutfaklarında tüketebilir Didim zeytininin kalitesini ilçemize gelen turistler tattırabilirler. Buda ilçemizdeki zeytin çiftçisine mutlu eder. Pazar arayışını içerisinde olmayız. Daha çok üretim ve daha kaliteli ürün elde etmek için daha fazla uğraş göstermemizin yolu açılır. Üreticimizin üretiminden tüketimine kadar yapılan bütün eğitim ve organizasyonlarda Didim Ziraat Odasının çalışmaları gerek devletin gerek sivil toplum kuruluşlarının ve gerekse Üniversitelerimizin konuyla ilgili bölüm ve laboratuar iş birliği içerisinde gerçekleşmektedir. Ziraat Odamız meclisiyle ve yönetimi ile akılcı ve özverili bir çalışma heyecanıyla ilçemiz tarımı için üzerine düşeni yapmaktadır ve yapacaktır. Desteklerinden dolayı oda yönetimindeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gökdemir, ayrıca Aydın Ticaret Borsasına ve Borsa Özel gıda Laboratuarı Genel Müdürü Ülkü Ülken’e ve ekibine de teşekkür ederek, “Zeytinyağında kaliteyi elde etmek çiftçiyi daha da bilinçlendirmek hasat sırasında olumsuz koşulları ortadan kaldırmak için yapacağımız bu tür eğitimlerde Aydın Ticaret Borsasından desteklerini daha da sık talep etmekteyiz. Çünkü yapılacak eğitim ve çalışmalara destek verecek her türlü altyapı ve olanak Aydın Ticaret Borsamızda mevcuttur” şeklinde konuştu..

Ardından konuşan Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı Aydın üretimin başkenti olduğunu bu anlamda 22 Milyon zeytin ağacı ile Ülke genelinde birinci, verim anlamında ise ülke genelinde 2. sırada yer aldığını kaydederek, “Nüfusun %50’si ise tarımdan geçinen bir bölgedeyiz. Biz Tarım teşkilatları olarak çiftçinin hakkını koruduğumuz gibi çiftçilerimize eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını da gerçekleştiriyoruz. Çiftçilerimize bilgi kirliliğinden kurtarmak ta bizi görevlerimiz arasında yer alıyor. Didim bilindiği üzere bir turizm ilçesi ama tarımla geçinen kesimde mevcut, bu anlamda bu eğitimi düzenlenmesinde emeği geçen oda başkanımıza ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise, İl genelinde ve ilçelerde aynı sektörde hizmet verenlerin bir araya gelmesinin ve ortak akılla çalışmalar yapmasının önemli olduğunu belirterek, “Demokrasilerde olmazsa olmazımı istişareler ve irdelemeler; Bunlar muhakkak çok yararlı şeyler. Biz birlik ve beraberlik içerisinde sorunlarımız aşar ve mutlak şekilde sorunlara çare buluruz. Engel ne kadar büyük olursa olsun çözüm muhakkak bulunur. Hukuk çerçevesinde demokratik kurallar içerisinde tüm sorunlar çözülebilir. Burada Ziraat Odalarının bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde olması bizim için de çok önemli: Bu anlamda bu eğitimi düzenleyen kurum ve kuruluşlara tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaliteli zeytinyağı elde etme şartları ve zeytinyağı tadım eğitimine katılan 72 kursiyere sertifikaları Vali Coş ve İlçe Protokolü tarafından verildi.

Kaynak: İHA