Vali Cerrah Sınav Birincilerini Kabul Etti

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, LYS Osmaniye birincisi Tevfik Çatal ve SBS Osmaniye birincisi Büşra Fidan’ı kabul etti.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, LYS Osmaniye birincisi Tevfik Çatal ve SBS Osmaniye birincisi Büşra Fidan’ı kabul etti.

Vali Cerrah, LYS Osmaniye birincisi ve MF1 puan türüne göre Türkiye 27.si olan Tevfik Çatal ve SBS Osmaniye birincisi Türkiye 7.si olan Büşra Fidan’ı başarılarından dolayı kutladı.

Cerrah, “Öğrencilerimiz sınavlarda başarılı olmak için yıllarca çabalıyorlar, emek veriyorlar. LYS birincimiz de, SBS birincimiz de emeklerinin karşılığını alıp istedikleri okullara girdiler. Kendilerini tebrik ediyorum. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Çünkü onlar gelecekte ülkemizin idari yapısında söz sahibi olacaklar ve ülkemizi en iyi yerlere getirecekler. Öğrencilerimizin öğretmenleri sevmeleri çok önemli. Eğer, öğrenciler öğretmenlerini severlerse hem derslerini iyi dinliyor ve öğreniyorlar hem de gelecekte girecekleri sınavlarda başarılı oluyorlar. Bu nedenle öğretmenlerimizin fedakârlığı öğrencilerimizin başarılı olmasında rol oynuyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için öğretmenlerimizden fedakârlık bekliyoruz.”dedi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Cerrah, onlara başarılarının sırrını sordu.

LYS birincisi Tevfik Çatal, başarısını, çalışmasının yanı sıra öğretmenlerinin ve ailesinin desteğine borçlu olduğunu ifade ederek özellikle öğretmenlerine teşekkür etti. SBS birincisi Büşra Fidan ise derslerini çok iyi dinlediğini, evde tekrarlar yaptığını ve anlamadığı konularda öğretmenlerinden destek aldığını söyledi. Öğretmenlerinin kendisine çok yardımcı olduğunu da söyleyen Büşra Fidan ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Vali Cerrah, sözlerinin sonunda LYS ve SBS’de Osmaniye birincisi olan öğrencileri yetiştiren öğretmenleri tebrik etti.

Ziyaret sonunda öğrencileri tekrar kutlayarak başarılarının devamı dileyen Vali Cerrah, öğrencilere saat hediye etti.

24 Kasım Anadolu Lisesi öğrencisi Tevfik Çatal’a Okul Müdürü Mehmet Panavur, Osmaniye Özel Hoşgörü Eğitim Kurumları öğrencisi Büşra Fidan’a ise Özel Hoşgörü Eğitim Kurumları Liseleri Müdürü Lokman Kılıç eşlik etti. Ziyarette ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan ve FEM Dershaneleri Genel Müdürü Yılmaz Kütük de bulundu.