Vali Atış Karataş‘ta İncelemelerde Bulundu

Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Onatça ile Karataş‘ta incelemelerde bulundu.

Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Onatça ile Karataş‘ta incelemelerde bulundu.

Vali Atış ve beraberindekiler Kaymakam Mustafa Kılıç, Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali İlhan Atış, “Valilik ve Büyükşehir Belediyemiz, Karataş ile ilgili çalışmalar başlattı. Oldukça güzel bir Karataş ortaya çıkacak. Tarsus- Karataş yolunun yapımı da programa alındı. Karataş duble yolunun yapımında sona geliyoruz. Karataşlılarımızın da bu yapılanlara destek olması gerekiyor. İçme suyu ve ilçenin yollarının, parke çalışmaları yapılacak. Karataş’ta işsizliğe tek çözüm turizm ve katma değeri yüksek tarımdır." dedi.

Atış, "Burada turizmin gelişebilmesi için yolların yapılması, tarihi yerlerin onarılması ve altyapı çalışmalarının bitirilmesi gerekir. Biz Tarsus, Karataş ve Yumurtalık’ı birleştirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda Karataş adından söz ettiren bir ilçe olacak. Çatalan suyunun buraya gelmesi rüya gibiydi, öyle yol alındı ki bitmek üzere. Karataş’a çok hizmet geldi, gelmeye de devam ediyor. Buranın Büyükşehir’e bağlanması demek, Karataş Belediyesinin kalkması demek değil. Hep beraber tüm Karataşlılar ile birlikte Karataş’ın nasıl daha güzel olacağını oturup konuşalım” ifadesini kullandı.

TARSUS‘TAN SAHİL YOLU

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, “Karataş bizim denize açılan penceremizdir” dedi.

Karataş’ın Büyükşehir Belediyesine bağlanmasıyla da ilgi vatandaşlara bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Karataş’ın Büyükşehir Belediyesi’ne katılması konusuyla ilgili aklınıza gelen tereddütleriniz olabilir. Aklınıza hiçbir sorun gelmesin. Ne buradaki toplu taşımacıların hakkı ölür, ne burada ki size ait olanları başkaları alır. Böyle bir şeyin olması söz konusu olamaz. Tarsus’tan buraya sahil yolu yapılacak. Buradaki vatandaşlara iyi anlatılması lazım Karataş’ın Büyükşehir’e bağlanması konusunda zararımı olur yoksa, faydası mı. Karataşlılar Büyükşehir’e görev verirse biz Karataş’ın sorunlarına yardımcı oluruz. Biz buradaki vatandaşlara yardımcı olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Karataş sahilinde de incelemelerde bulunan Vali İlhan Atış, Karataş Alevi Kültür ve Dayanışma Derneği Hayırevi’ni de gezdi.

Ardından Güvercin Sitesi, Yonca Sitesi ve Mesko Evleri’ni de gezen Vali İlhan Atış, burada vatandaşların büyük coşkusuyla karşılandı.