Şanlıurfa'da tinerci dehşeti 2 yaralı

Şanlıurfa'da, madde bağımlısı 25 yaşındaki Kemal Çiçek, Balıklıgöl'de dehşet saçtı.

Şanlıurfa'da tinerci dehşeti 2 yaralı
Cezaevinden yeni çıktığı öğrenilen madde bağımlı Çiçek, tiner içtikten sonra üzerinde bulunan bıçak ile yoldan geçen 2 kişiyi rastgele bıçakladı. Korkuya yol açan bıçaklı saldırgan, polisin 2 saat süren takibi sonunda yakalandı.

Olay saat 17.30 sıralarında Balıklıgöl yakınındaki Kuyumcular Çarşısı'nda meydana geldi. Balıklıgöl civarında dolaşan madde bağımlısı Kemal Çiçek, Kuyumcular Çarşısı içerisinde dolaşanlardan para istedi. Çiçek, kendisine olumsuz yanıt verilmesi üzerine yanındaki bıçağı çekerek çarşıda yürüyen 38 yaşındaki Kemal Alsaç ile 26 yaşındaki Çetin Uyar'ı rastgele bıçaklayıp kaçmaya başladı. Çiçek daha sonra elindeki bıçak ile etrafını tehdit edip, kimsenin kendisini yakalamasına izin vermeyerek ara sokaklara kaçtı. Saldırı sırasında boğazından ağır yaralanan Kemal Alsaç ile kolundan bıçaklanan Çetin Uyar, esnafların çağırdığı ambulans ile tedavi için Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

NEFES KESEN KOVALAMACA

Esnafların ihbarı üzerine olay yerine sevkedilen çok sayıda polis, kaçan madde bağımlısının yakalanması için bölgeyi ablukaya aldı. Çok sayıda resmi ve sivil polis, şüphelinin kaçış istikametinde bulunan tüm sokaklarda arama yaptı. Polisin arama çalışmalarına bazı vatandaşların da ellerine aldığı demir çubuklar ile katıldığı görüldü. Polisin sokak sokak aradığı Kemal Çiçek, yaklaşık 2 saat aradan sonra Bıçakçılar Mahallesi'ndeki bir sokakta görüldü. Polisleri görünce kaçan ve elindeki bıçak ile tehditler savuran şüpheli, kovalamaca sonucu biber gazı ile etkisiz hale getirilerek yakalandı. Elleri arkadan kelepçelenen Çiçek, daha sonra olası linç girişimine karşı polis aracıyla hızla olay yerinden uzaklaştırıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen ve sorgulanmasına başlanan Çiçek'in, tiner kullandığı için sağlıklı konuşamadığı ve değişik suçlardan birçok sabıkası bulunduğu, cezaevinden de kısa süre önce çıktığı öğrenildi.

Kentte korkuya yol açan olayın ardından Kuyumcular Çarşısı esnafı, bölgede madde bağımlılarının sayısı her geçen gün arttığını ileri sürerek, polisin önlemlerini artırmasını istedi.