Salihli‘de Çıkan Orman Yangını Söndürüldü

Manisa‘nın Salihli ilçesi Kurşunlu Kaplıcaları mevkiinde dün saat 18:00 sıralarında çocukların çakmakla oynamaları sonucu çıkan orman yangını 12 saat sonra kontrol altına alındı. Yangın yüzünden yaklaşık 40 hektarlık alanda bulunan ağaçların yanı sıra tarım arazilerinin de zarar gördüğü açıklandı.

Yangın boyunca Salihli‘den ayrılmayan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ve İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, sabah 05:30 sıralarında bir helikopterle yangın alanında incelemelerde bulundu. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, şöyle konuştu: "Bu yangın dolayısıyla maalesef Salihli‘nin Güney kesiminde ciddi bir tehlike yaşandı. Yangın sabah saat 05:00 sıralarında kontrol altına alındı ve söndürme

çalışmalarına başlandı. Bu yangından çıkarttığımız en önemli sonuç Salihli‘nin Güney eteklerinde ormanla şehir arasında bir güvenlik bandının oluşturulması gereğidir. Bunun içinde İzmir Orman Bölge Müdürümüzden ricada bulunduk. Hemen bir proje geliştirecek. İl Özel İdare ve Belediyemizin imkanlarıyla bu bandı en kısa sürede yapacağız. Gece özveri ile çalışan bütün ekiplerimize teşekkür ediyorum."

Salihli‘nin Kurşunlu Kaplıcaları mevkiinde 7 çocuğun oyun oynamak amacıyla yaktıkları ateşle orman yangını çıkmış yangına 4 yangın söndürme uçağı, 4 yangın söndürme helikopteri 40‘a yakın arazöz, çevre il ve ilçelerden gelen onlarca itfaiye aracı ile yüzlerce personel müdahale etmişti.

Kaynak: İHA