Moral Prodüksiyon’Dan Yeni Albüm: El Meded

Tasavvuf müziğine yıllarca yorumu, sesi, besteleri ve uduyla emek veren Agah Terzi‘nin Türkçe ve Arapça eserlerden oluşan yeni albümü “El Meded” Moral Prodüksiyon tarafından yayınlandı.

Tasavvuf müziğine yıllarca yorumu, sesi, besteleri ve uduyla emek veren Agah Terzi‘nin Türkçe ve Arapça eserlerden oluşan yeni albümü “El Meded” Moral Prodüksiyon tarafından yayınlandı.

1997 yılından bu güne kadar tasavvuf müziğine, yorumcu, besteci ve enstrumanist olarak emek veren Agah Terzi‘nin yeni albümünde Ankara Radyosu Tasavvuf Müziği Korosu şefi, ünlü bestekâr Ahmet Hatipoğlu tarafından bestelenmiş olan ‘Esma Zikri’ de klasik icradan uzaklaşmadan gerçekleştirilmiş yeni düzenlemeyle yer almakta. Ayrıca güftesi İmam-ı Basri‘ye ait ‘Es-Subhu Bedâ’, Yunus Emre’nin dillerden düşmeyen ilahileri ‘Mülk-i Bekâ’, ‘Aşkın ile Âşıklar’, ‘Mecnun’a Sordular’, ‘Hoştur Bana’ ve ‘Taleal Bedru’ gibi aşina eserler de albümde yer alıyor. ‘Can Ahmedim’, ‘Kasemen Billâh’ ve bestesi kendine ait olan ‘Subhanallâh’ gibi ilk kez dinleyicilerle buluşacak olan eserler de Agah Terzi‘nin kendine özgü yorumuyla vücut buluyor.



“KENDİME DAİR BİR ALBÜM”

Agah, albümdeki parçaların çok özel olduğunu düşündüğünü belirterek "Bu eserleri iyi yorumlayabilmek için hem çok sağlam bir Arapça eğitimi, hem diksiyon ve telaffuza yatkınlık hem de yeterli ses kapasitesi gerekiyor. Diğer taraftan dinleyeni yormayacak, bir meşk ortamında dinlendiği hissini verecek şekilde hissedilmesini, o sıcaklığı yansıtabilmeyi istedim. Albümün yönetmenliğini kendim yaptığım için bunu da yakaladığımı sanıyorum. Bir diğer husus da bu albümdeki eserlerin hepsini kendim seçtim. Yani hepsi çok sevdiğim ve okurken zevk aldığım, yıllardan beri seslendirmek istediğim eserler. Bu açıdan kendime dair bir albüm olduğu için de içimde ayrı bir sevinç ve heyecan var.” dedi.

AGAH TERZİ

1978 de İstanbul’da doğdu. 12 yaşından itibaren, İstanbul’daki lise eğitimini tamamlayana kadar Hafız-ı Kurrâ Merhum İsmail Biçer’den ders aldı. 1995 ve 1996 da Kur’ân-ı Kerîm kıraatinde Türkiye birincilikleri kazandı. Eğitimine 1996’dan itibaren Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde devam etti ve burada tasavvuf musikisiyle yakından ilgilenmeye, ud icrasını öğrenmeye başladı. 1998 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim hayatına devam etti. 2002 yılına kadar Bursa’da lisans eğitimiyle birlikte Bursa Belediye Konservatuarı’nda ve Kültür Bakanlığı Klasik Türk Musikisi Korosu’nda Şef Erdinç Çelikkol yönetiminde Türk Sanat Müziği eğitimi ve ud icrasına devam etti. 2002 yılından beri İstanbul’da çalışmalarını sürdürmekte olup, yurtiçi ve yurtdışında birçok orkestrada solist ve udi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda beste çalışmalarına da devam eden Agah Terzi‘nin kayda alınmış 60’tan fazla bestesi var.