Kemal Burkay'dan BDP'lileri kızdıracak açıklama

30 Temmuz'da Türkiye'ye dönecek olan Kürt politikacı, yazar-şair Kemal Burkay'dan BDP'lileri kızdıracak bir açıklama geldi.

Kemal Burkay'dan BDP'lileri kızdıracak açıklama
BDP’nin Özerklik açıklmasına tepki gösteren Burkay, BDP’nin kürt sorununun çözümüyle ilgili olarak olumlu bir çözüm önerisi getirmediğini ifade ederek“ Bunların ki kafa karıştırmak için söylenmiş bir şey.” dedi.

12 Eylül darbesinden önce yurtdışına çıkan ve 31 yıldır Türkiye’den uzak kalan Kürt politikacı, yazar-şair Kemal Burkay 30 Temmuz’da Türkiye’ye dönüş yapacak. Türkiye’ye dönüşünden önce Beyaz Tv’ye konuşan Kemal Burkay’dan BDP’lileri oldukça kızdıracak açıklamalar geldi.

Kemal Burkay'dan BDP'lileri kızdıracak açıklama

ÖZERLİK KOCAMAN BİR LAF SALATASI
Beyaz Tv ekranlarında Özay Şendir’in modere edip, Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir’in yorumcu olarak katıldığı Acı Kahve’nin bu haftaki konuğu Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar’dı. Kürt sorunu ve demokratik özerlik açıklamasının masaya yatırıldığı programa telefonla bağlana Kürt siyasetçi Kemal Burkay , BDP’nin kürt sorununa yaklaşımını eleştirerek “ Niçin İmralı’da ki Öcalan söylüyor da, bu arkadaşlar koro halinde tekrarlıyorlar. Bir kere bu akıl almaz bir şey. İrademiz orada diyorlar. Bu akıl almaz bir şey. Bu özerklik meselesinde de burum o. Ne olduğu belli değil. Cengiz Çandar özerlikle ilgili “Bu özerklik ne deve, ne kuş. Kocaman bir laf salatası” dedi. Ne yazık ki böyle, bende bunu üzülerek söylüyorum.” dedi.

BDP’NİN POLİTİKASI KAFA KARIŞTIRIYOR
BDP’nin Kürt halkının kafasını karıştıracak söylemleri içinde bulunduğunu kaydeden Burkay “Kürt sorunun çözümü ile ilgili BDP bir öneri ile gelmiyor. Bunların ki sanki kafa karıştırmak için söylenen bir şey. Öcalan bunu yarın değiştirebilir. Ben bunu komik buluyorum, trajik buluyorum Kürt halkı açısından. Böyle olmaz, politikalar böyle olmaz. Yoksa özerklik istemek suç değil” diye konuştu.

BEYAZ GAZETE