Her Gün Üç Bin Kişiye İftar Verilecek

Balıkesir Belediyesi kurduğu ramazan çadırlarında her gün üç bin kişiye iftar verecek.

Belediye, 1 Ağustos‘ta başlayacak olan Ramazan Ayı‘nda kentin muhtelif noktalarında beş ayrı iftar çadırı kuracak. Çadırlar; Gündoğan, Toygar, Yenimahalle (Toki), Gazi Osman Paşa mahalleleri ile Atatürk Parkı yanındaki eski Lunapark alanında olacak. İftar çadırlarında, Ramazan ayı boyunca her gün ortalama 3 bin kişiye iftar yemeği verilecek.

Tüm giderleri Balıkesir Belediyesince karşılanan iftar yemeklerine, geçen yıl başlatılan bir uygulama ile hayırsever vatandaşlar veya iş çevreleri de maddi bağışlarda bulunabilecek. Geçen yıl 4.00 TL olan kişi başına düşen yemek bedeli, bu yıl 4.50 TL olarak belirlendi. Belediyenin bu konuda sürdürdüğü yardım faaliyetine katkı sağlamak ve bağışta bulunmak isteyenler, Balıkesir Belediyesine giderek diledikleri miktarı tahsilat veznelerine makbuz karşılığında yatırabilecek. Yardımlar, kişi ya da

kuruluşların istedikleri çadırlarda ve günlerde kullanılarak, dilerlerse adları çadırlarda bulunan panolarda ilan edilecek.

Hayırseverler, Ramazan ayı sonuna kadar, konuyla ilgili olarak belediye hizmet binası ikinci katında bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü‘ne giderek ya da ilgili müdürlüğün 241 16 65 numaralı telefonuna başvurarak bilgi alabilecekleri belirtildi.

Kaynak: İHA