Giresun‘da İşletmelere Sıkı Denetim

Giresun Valiliği tarafından, halkın daha hijyenik bir ortamda hizmet alabilmesi, ayrıca turistlere daha kaliteli hizmet sunulabilmesi için bazı tedbirlerin alındığı bildirildi.

Giresun Valiliği tarafından, halkın daha hijyenik bir ortamda hizmet alabilmesi, ayrıca turistlere daha kaliteli hizmet sunulabilmesi için bazı tedbirlerin alındığı bildirildi.

    Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü‘nden yapılan yazılı açıklamada, Vali Dursun Ali Şahin’in talimatıyla, Giresun‘da sahil bandı, Kümbet Turizm Merkezi ve Kümbet Turizm Merkezi‘ne bağlantı yapan ulaşım ağı üzerindeki turizm hizmeti sunan, turistlerin uğrayabileceği otel, pansiyon, lokanta, kafe, bar, restaurant gibi turizm işletme belgeli, belediye, özel idare belgeli işletmelerle gıda maddesi üreten, satan tüm işletmelerin genel görünüm, müşteri memnuniyeti, hijyen, gıda güvenliği, tertip düzen ve kılık kıyafet konularında denetlenecekleri belirtildi.

    Açıklamada, denetimleri yapmak amacıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü başkanlığında, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi temsilcilerinin iştiraki ile ‘İl Özel Denetim Komisyonu‘ oluşturulduğu aktarılarak, "Oluşturulan Özel Denetim Komisyonu denetimlerinde görülen noksanlıkları gidermek amacıyla denetimini gerçekleştirdiği işletmeye 15 gün ek süre tanıyacak, tanınan süre içersinde de gereğini yerine getirmeyen işletmeye faaliyetten men dahil, yasaların izin verdiği idari ve cezai yaptırım uygulanacaktır. Denetimler, yarın başlayıp, 1 Eylül 2011 tarihinde sonuçlandırılacaktır. Denetimler sonucunda iyi bir izlenim gösteren, kaliteli hizmet sunan işletmeler özel denetim komisyonlarının teklifleri üzerine valiliğimizce ‘Sağlıklı, Hijyenik, Güvenilir İşletme‘ plaketi ile ödüllendirilecektir." denildi.