Doğaka‘da Balcıoğlu Dönemi Başladı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Kalkınma Kurulu Yönetim Kurulu Başkanlığına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu seçildi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Kalkınma Kurulu Yönetim Kurulu Başkanlığına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu seçildi.

Büyük Osmaniye Otelinde yapılan seçim öncesinde konuşan DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Serdengeçti, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin yer aldığı Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının 2 yıl önce 25 Temmuz 2009’da kurulduğunu ifade ederek ”Geçen 2 yıl içerisinde öncelikle DOĞAKA logosu onaylandı. Daha sonra Ajansın hizmet binaları, yatırım destek ofisi binaları tutuldu ve tefrişatı yapıldı. Eleman alımları yapıldı ve elemanlar çok hızlı bir şekilde eğitildi. DOĞAKA’nın teknik destek, doğrudan faaliyet ve proje teknik çağrılarına çıkan ilk ajans oldu. Ajansımız bölge planını onaylatan ilk ajans olmuştur. 2 yıl zarfında 8 binden fazla kişinin eğitildi. Yapmış olduğumuz başarılı çalışmalar neticesinde sadece kalkınma ajansları için ayrılan bütçeden değil SODES (Sosyal Destek Projesi) programının ajansımız tarafından bölgemizde yürütülmesine karar verildi.” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen bir önceki Kalkınma Kurulu Toplantısı sonuç bildirgesi okundu. Bildirgenin okunmasının ardından DOĞAKA Kurumsal Koordinasyon Birim Başkanı Onur Yıldız tarafından katılımcılara Kalkınma Kurulu Başkanlık seçimi oylama usulleri hakkında bilgi verildikten sonra oylamaya geçildi.

Oylama neticesinde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu Kalkınma Kurulu Başkanı, Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ersin Taşlıalan Kalkınma Kurulu Başkan Vekili seçildi.

Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kırgın ve Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet’in kâtip üye seçildiği toplantıda Kartalkaya Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Mehmet Ergücen ve Osmaniye Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Cihangir yedek katip üye seçildi.

Seçim sonrasında konuşan Şahin Balcıoğlu kendisine destek verenlere teşekkür ederek bölgenin kalkınmasına katkı sağlamak adına güzel çalışmalara imza atmayı hedeflendiğini söyledi.