Çorlu Tarım Fuarı Açıldı

Yaklaşık 16 yıldır Tekirdağ‘ın Çorlu ilçesinin farklı yerlerinde açılan ve son 4 yıldır da Orion Alışveriş Merkezi önünde kurulan Çorlu Tarım Fuarı bugün Trakyalı çiftçilerle buluştu.

Yaklaşık 16 yıldır Tekirdağ‘ın Çorlu ilçesinin farklı yerlerinde açılan ve son 4 yıldır da Orion Alışveriş Merkezi önünde kurulan Çorlu Tarım Fuarı bugün Trakyalı çiftçilerle buluştu.

27-31 Temmuz tarihleri arasında açık kalaca fuarda traktörden biçerdövere, fideden ilaca çiftçilerim ilgi alanı giren her şey bulunuyor. Çoğunlukla tarımsal mekanizasyon firmalarının yer aldığı organizasyona tohum, fidan, gübre, sulama ve plastik sektörlerinden de birçok firma katıldı.

Sektörde söz sahibi markaların stand açacağı fuarda, tarım makinelerinde John Deere, Landini, Hattat, LS Traktör, Fendt, Kioti, Erkunt, Şahsuvaroğlu, Agco Massey Ferguson, Harman Traktör, Tümosan, Kubato, Gaspardo ve Zetor gibi markalar son teknoloji ürünü makinelerini görücüye çıkardı. Tarım ve çiftçilikle ilgili diğer ekipman ve ürünler de İrtem, Doğsan, Esmak, Akça Tarım, Bülent Kardeşler, Azim, Durmaz Tarım, Somun, ZM Dizayn Plastik, Zafer Bobinaj ile Özkan Sungur gibi tanınmış firmaların standlarında Trakyalı çiftçilerle buluştu. Fuarda, çiftçiye özel kredi imkanı sağlayan bankalar da yerini aldı.

Fuarda makineleri yakından inceleyen Çiftçilerin, eşlerini ve çocuklarını da yanında getirdikleri gözlendi.

LS Traktörleri yetkilisi İbrahim Gürsel İnan, fuarın Trakya‘nın en kapsamlı organizasyonlarından biri olduğunu belirterek, ‘‘En son model makinelerimizi çiftçilerimize tanıtıyoruz. Her yıl onlarla görüşüp isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz. Bankalar kolay kredi imkânları sağlıyorlar. Çiftçimiz de fuardan istediğini alıyor, fuar çok verimli geçiyor.‘‘ dedi.

Fuarda tarım aletleri satan Sungur Ticaretin sahibi Özkan Sungur ise ‘‘Ben 10 yıldır fuara katılıyorum, Trakya‘nın en kapsamlı fuarı yeni tarım makinelerimizi çiftçilerimize tanıtıyoruz. Çok güzel bir fuar biz katılmaktan memnunuz.‘‘ diye konuştu.

Bugün başlayan Çorlu Tarım Fuarı, beş gün boyunca her gün 10.00-24. 00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. 31 Temmuz Pazar gecesi sona erecek.