Çocukluğunda Etkilendiği Böbrek Hastaları İçin Hemodiyaliz Odası Yaptırdı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nefroloji Bilim Dalı Diyaliz Ünitesi’nde hayırsever iş kadını Şefika İzel Arıer’in kendi adına kurduğu oda hizmete girdi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nefroloji Bilim Dalı Diyaliz Ünitesi’nde hayırsever iş kadını Şefika İzel Arıer’in kendi adına kurduğu oda hizmete girdi.

Doktor olan babası ve ailesinin desteğiyle maliyeti 102 bin lira olan dört hemodiyaliz makinesini kuruma bağışlayan Arıer, küçük yaşlarda böbrek hastası bir yakınının yaşadıklarından etkilenerek bu hayırlı girişimde bulunduğunu söyledi.

Merkezde düzenlenen açılış töreninde konuşan Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, son teknoloji hemodiyaliz cihazlarını hastaneye kazandıran Arıer ailesinin çok anlamlı bir davranışta bulunduğunu kaydetti. ÇÜ’de büyük yatırımların yapıldığını hatırlatan Akınoğlu, hayırseverlerin bu tür desteklerini ise çok önemsediklerini ifade etti.

Balcalı Hastanesi’nin son yedi yılda geçmişiyle kıyaslanmayacak ölçüde modern donanımlara kavuştuğunu vurgulayan Akınoğlu, “Şu anda Acil Servis Ünitesinin tadilatı bitti. Yakın bir tarihte devreye girecek. Burası modern acil servislerin gerektirdiği her türlü imkânlara sahip olacak. Sağlık Müdürlüğü ile çok uyumlu çalışmalar yapıyoruz. ÇÜ’nün 7 sağlık ocağında bakanlıkla işbirliği içerisindeyiz.”dedi.

2004’de 600 kişinin çalıştığı hastanede bu sayının bin 700’e çıktığını anlatan Akınoğlu, Adana’daki yüzde 20’ler seviyesindeki işsizlik oranının düşürülmesine ciddi katkılar sunduklarını bildirdi. Sağlık sektörüne her yıl yeni yatırımlar yaptıklarını açıklayan Akınoğlu, böylece gençlere yeni iş fırsatları verdiklerini aktardı.

BİZİ YASALARIN DIŞINA ÇIKARMAK İSTEYENLERİ KINIYORUM

Sendikaların hastanede yaptığı eylemlere tepki gösteren Prof. Dr. Akınoğlu, şöyle devam etti: “Belirli yasal mevzuat içinde kalmamız gerekiyor. Bizi yasaların dışına çıkartmak isteyen, eylemlerde bulunanları kınıyorum. Yasal olmayan şeylere zorlanıyoruz. Haksızlık yapıyorlar. Ama hiçbir şekilde bunların altında kalmayacağız. ‘Hak arama talebi’ adı altında bizi haksızlık yapmaya itiyorlar. Kesinlikle bunlara taviz vermeyeceğiz. Buna destek veren arkadaşları tekrar uyarıyorum. Gittikleri yol doğru değildir. Gelin Balcalı Hastanesini güçlendirelim. Daha fazla kapasite meydana getirelim.”

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Behnan Alper de Ç.Ü. Tıp Fakültesi’nin bin 300 civarındaki öğrencisiyle Türkiye’nin bu alandaki sayılı fakülteleri arasında yer aldığına dikkat çekti. Özellikle son beş altı yılda hastanedeki eğitim ve uygulamaların hız kazandığını açıklayan Alper, “Nefroloji Bilim Dalı Diyaliz Ünitesi aynı zamanda bir eğitim yeridir. Burada yetişen hemodiyaliz personeline sertifika verilmektedir. Bu özelliğiyle burası bölgeye katkı sağlıyor. Odayı hazırlayan Arıer ailesine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ç.Ü. Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neslihan Seyrek ise Türkiye’nin ilk diyaliz merkezlerinden birisinin 1976 yılında Balcalı Hastanesinde kurulduğunu belirtti. Kuruma gelen ilk diyaliz hastasının ise ilginç bir şekilde eşinin babası olduğunu anlatan Seyrek, “Yeni diyaliz cihazlarıyla birlikte ünitede daha kaliteli hizmet verilecektir. Aynı zamanda hasta yoğunluğu da artacaktır.”diye konuştu.

Günün anısına Şefika İzel Arıer’e plaketin verildiği açılışta diyaliz hastaları da bu ortamı kendilerine hazırlayan yetkililere teşekkür etti.