Chp’Li Ahmet Işık Da İstifa Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ümit Özgümüş’ün temiz siyaset için başta CHP’li meclis üyeleri olmak üzere tüm meclis üyelerinin belediye şirketlerindeki görevlerinden istifa etmesi yönündeki çağrısına CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Işık da olumlu yanıt verdi.

Chp’Li Ahmet Işık Da İstifa Etti
Yaptığı yazılı açıklamayla Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İMAR A.Ş. Denetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini kamuoyuna duyuran CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Işık, CHP’li İlker Mengü’den sonra Özgümüş’ün “temiz siyaset” çağrısına uyan ikinci meclis üyesi oldu.

Işık, istifa gerekçesini, “Sayın Milletvekilimiz Ümit Özgümüş’ün Adana’da siyasetin kirlendiği ve artık temizlenme sürecinin başlaması, meclis üyelerinin etik olarak bu görevlerde yer almaması gerektiği yönündeki sözleri üzerine Belediye Meclis Üyelerinin belediye şirketlerinin Denetim Kurulunda görev yapmasının önünde yasal bir engel olmamasına rağmen İMAR A.Ş. Denetim Kurulu üyeliğinden istifa kararı aldım. Bugünden itibaren belediyelere bağlı hiçbir şirketin hiçbir kurulunda görev almayacağımı kamuoyuna saygılarımla bildiririm” sözleriyle anlattı.

Kaynak: İHA