Beyoğlu'nda Esnafından pretesto

Beyoğlu'nda belediye ekiplerinin kaldırımı işgal ettiği gerekçesiyle masa ve sandalyeleri toplamasına esnaf tepki gösterdi. Tepki eylemine CHP de destek verdi.

Beyoğlu'nda Esnafından pretesto
Beyoğlu‘nda belediye ekiplerinin İstiklal caddesi Mis sokakta kaldırımı işgal eden masa ve sandalyeleri toplamasına tepki gösteren bazı esnaflar, Galatasaray Meydanı‘ndan Tünel‘de bulunan Beyoğlu Belediye Başkanlığı‘na yürüdü. Yürüyüş sırasında ellerinde sandalye ve tabureler taşıyan esnaf, sık sık ‘Beyoğlu uyuma esnafına sahip çık‘ sloganları attı.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı eyleme Cumhuriyet Halka Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da destek verdi. Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapan Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) Başkanı Tarkan Onar, "Beyoğlu Belediyesi son 10 gündür baskınlar düzenleyerek kafe, bar, restoranların önündeki masa ve sandalyeleri toplamaktadır. Her şeyden evvel; Türkiye‘nin, dünyanın, kültür sanat, tarihi ve eğlence merkezi sayılan Beyoğlu‘nda bu türden bir

uygulama olamaz, olmamalıdır. Beyoğlu‘nda yüzlerce kişiye istihdam sağlayan, vergi veren, eğlence sektörüne özellikle sigara yasağından sonra dışarıya servis yapma demek, Beyoğlu‘nu terk et demektir. Talebimiz Beyoğlu Belediyesi ile görüşmek ve bu uygulamadan bir sonuç almaktır" diye konuştu.

Eyleme destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Kabul edilebilir bir uygulama değildir. Biliyorsunuz Beyoğlu bölgesi sadece turistlerin sosyal yaşamının, ihtiyacının karşılandığı bir bölge de değil; milyonlarca İstanbullunun sosyal yaşamının üzerine hizmet veren bir yerdir. Bu, sadece belediye başkanın verdiği bir karar değildir. Öyle olsa bu masa ve sandalyenin kurulması karşılığında esnaftan daha önce işgaliye alıp sonra da kaldırtırı mı" dedi.

Açıklamaların ardından eylemciler, beraberinde getirdikleri tabure ve sandalyeleri, belediye binasının arkasına bıraktı ve dağıldı.

Kaynak: İHA