Başbakan Erdoğan Azerbaycan‘a Gitti (1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı‘nın Silvan raporunun tamamlandığını belirterek, "Genelkurmay‘ın raporuyla arada ciddi bir fark söz konusu değil. Geneli itibarıyla örtüşüyor. Bundan dolayı İçişleri Bakanlığı‘nın böyle bir açıklama yapmasına gerek yok" dedi.

Başbakan Erdoğan, Azerbaycan‘a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı‘nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı‘nın dün Silvan soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin bir soru üzerine, "Geniş olarak ele alınmış, teferruatlı bir çalışma. Dün yaptığımız zirve neticesinde yapılan bir açıklamadır. İkinci bir açıklamayı gerektirecek bir şey söz konusu değil. İhmallerle alakalı ifade açık, net ortada. Bunu da yargıya sevk etmek suretiyle bu işin takibi yapılacaktır" diye

konuştu.

Erdoğan, polisin terörle mücadelede kullanılması tartışmalarına ilişkin soru üzerine, Jandarma ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı arasındaki koordinasyonun çok daha güçlendirilerek böyle bir çalışmaya girilmesi gerektiğini ifade etti. Hükümet olarak asıl hedeflerinin güvenlik güçleriyle bu işi sürdürmekten öte milli birlik ve kardeşlik projesi çerçevesinde bu işi sürdürmek olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Karşımızda iyi niyeti gördüğümüz sürece biz iyi niyetle yolumuza devam edeceğiz. Ama kötü niyet

sürdüğü sürece bu kötü niyete karşı iyi niyetle davranmak bizim de, vatandaşlarımızın da takdir planlarının dışındadır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanlığı‘nın Silvan‘daki terör saldırısıyla ilgili hazırladığı raporun ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine ise, "İçişleri Bakanlığı‘nın yaptırdığı incelemenin neticeleri geldi. Genelkurmay‘ın raporuyla arada ciddi bir fark söz konusu değil. Geneli itibarıyla örtüşüyor. Bundan dolayı İçişleri Bakanlığı‘nın böyle bir açıklama yapmasına gerek yok" dedi.

Kaynak: İHA