Bağcılar‘da Klimalı Ramazan Çadırı Açıldı

Bağcılar Belediyesi tarafından 24 bin metrekare alan üzerine kurulan 2 bin 500 kişilik Ramazan çadırı, 16 klima ile serinletilecek.

Türkiye‘nin en büyüğü olduğu belirtilen Ramazan çadırı, İnönü Mahallesi Molla Gürani Parkı yanında 24 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Ramazan ayı boyunca çadırda her gün 2 bin 500 kişi iftar yaparak çeşitli kültür sanat etkinliklerine katılabilecek. Ramazan ayı boyunca çadıra gelen vatandaşlar, 16 klima tarafından serinletilen çadırda iftarlarını yaparak etkinlikleri takip edebilecek. Ayrıca çadırda yaşanabilecek olağan dışı durumlar için, Ramazan etkinlik alanında bir ay boyunca 25 güvenlik

görevlisi görev yapacak ve etkinlik alanı 44 güvenlik kamerası tarafından 24 saat gözetim altında tutulacak. Öte yandan etkinlik alanına kurulan lunapark da bir ay boyunca çocuklara hizmet verecek.

Kurulan çadırda yapılan toplantıda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Geçen Ramazan ayından bugüne yapısal, bayındırlık, soysal, kültürel çalışmalarda Bağcılar‘da iyi bir mesafe katettik. Faaliyetler 16 yıl önce Bağcılar Meydanı‘nda kıl bir çadırla başladı. O günlerde ayrı bölgeyi paylaşan insanların aynı sofrayı paylaşması mutluluğunu yaşadık. Bugünlerde de klimalı çadırlarda aynı duyguyu paylaşan insanlar olarak geniş kapsamlı bir şekilde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşamaktayız.

Bağcılar‘da sosyal ve kültürel değişim hızla sürmektedir. İftar menüleri her akşam hayırsever işadamları tarafından karşılanacak. Mahallelerde de gönül sofraları kuracağız. 22 mahallenin 22‘sinde mahalle iftarı yapılacak. Ramazan çadırı hariç mahallelerde 100 bin kişiyle buluşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA