Al yazmalım dizi oluyor

Başrollerini Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın oynadığı, Cahit Berkay'ın efsane filmi dizi olma hazırlıkları yapıyor

Son yarım yüzyılın müzik dinleyicilerine verdiği bir hediye Cahit Berkay. Şu ana kadar sayısız albüm, film ve dizi müziği besteleyen ve bunlardan bir sürü ödül kazanan Berkay, hâlâ kaliteli müzik denilince Türkiye’de akla gelen ilk sanatçılardan...

1968’de Moğollar grubuna katılımı ile 1970’lerde ortaya çıkardığı Anadolu Rock tarzının öncüsü olan, Fransa’dan Almanya’ya Türk Rock müziğinin ismini Avrupa’ya duyuran Berkay artık yeni bir proje üstünde çalışmaya başlayacak.

‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ın film müziklerinin bestecisi sanatçı, bu efsane filmin diziye çevrileceği bir projede dizininde müziklerini de besteleyeceğini ve bunun hakkında yapımcılarla anlaşmaya vardığını söyledi.

ADI DEĞİŞECEK
Zamanın eskitemediği müzisyene film müziklerini nasıl bestelediği sorulduğunda ise ‘Klasik şey vardır: 40 yıl + 2 saat, birikim yani. Müziği zaten filmi izlerken çözüyorum. Ondan sonra sadece uygulaması kalıyor. Asıl zaman alan icraat kısmı’ diye cevapladı.

Dizinin adının ‘Kırmızı Eşarp’ olacağını söyleyen Berkay, dizinin, eski zamanlarda değil günümüzde geçeceğini ancak dizi müziğinin de ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ın müziğini çağrıştıracağını açıkladı.