Adıyaman‘da ‘Enderun İmamlığı‘ Uygulanacak

Adıyaman Müftüsü Mehmet Şahin, bu yıl teravih namazlarında bazı camilerde ‘Enderun İmamlığı‘ uygulamasının olacağını söyledi.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Şahin, bu yıl teravih namazlarında bazı camilerde ‘Enderun İmamlığı‘ uygulamasının olacağını söyledi.

    Mehmet Şahin, Ramazan hazırlıkları çerçevesinde bir dizi etkinlikler planladıklarını ifadede eden İl Müftüsü Şahin, Türkiye‘de çok az yerde uygulanan ‘Enderun İmamlığı‘ uygulamasını bu yıl ilk kez Adıyaman‘da uygulamaya geçireceklerini belirtti. Ramazan ayında 3 ayrı ekip oluşturduklarını ve her ekibin 6 kişiden oluşacağını belirterek, her ekibin 8‘er olmak üzere toplam 24 camide ‘Enderun İmamlığı‘ yapacağını dile getirdi. Şahin, "Teravih namazlarında imam olarak belirlenen 5 kişi sırasıyla Enderun İmamlığı yapacak. Her imam 4 rekat namaz kıldıracak. Bu yıl bu uygulama diğer yıllara nazaran farklı bir uygulama olacak. Türkiye‘nin çok az yerinde uygulanan Enderun İmamlığı‘nı uygulayan nadir illerden birisi olacağız." dedi.

    Diğer etkinliklerle ilgili de bilgi veren Şahin, "Camilerimizi temizledik, klima ve hoparlörleri hazırladık. İrşat ve mukabele okunacak. Hastalar, kimsesiz çocuklar ve yaşlılar ziyaret edilecek. Ayrıca basın yayın organlarında Ramazan Ayı ile ilgili yazılar yazılacak ve programlara katılacağız." diye konuştu.