Türkiye’De Akıllı Okul Dönemi

Turkcell ve Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu (MYO), Türkiye’nin ilk Akıllı Okul’unu hayata geçiriyor. Okulda internet altyapısı, akıllı tablet, müfredata göre biçimlenen arabirim ve uzaktan öğrenme platformu ile içerik tek bir çatı altında öğrencilere sunuluyor.

Türkiye’De Akıllı Okul Dönemi
Turkcell ve Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu (MYO), Türkiye’nin ilk Akıllı Okul’unu hayata geçiriyor. Okulda internet altyapısı, akıllı tablet, müfredata göre biçimlenen arabirim ve uzaktan öğrenme platformu ile içerik tek bir çatı altında öğrencilere sunuluyor.

Akıllı Okul projesi için bu sene Nişantaşı MYO’ya girerek birinci sınıfta okumaya başlayacak bin öğrenciye ve tüm öğretmenlere 3G’li tablet bilgisayar ile yazılım ücretsiz dağıtılacak. Turkcell Superonline, Nişantaşı MYO’nun fiber internet altyapısını kurarken; 1’inci sınıfın tüm müfredatı (moda tasarımı, sivil havacılık, bilgisayar programcılığı, tıbbı dökümantasyon gibi 13 ayrı program) Akıllı Okul eğitim plaftformuna aktarılacak. Böylece 2011-2012 eğitim sezonundan itibaren öğrenciler tüm eğitimi tablet bilgisayarlar üzerinden yapacak.

Akıllı Okul projesi ile uçtan uca kurulan altyapı sayesinde en iyi dijital öğrenim deneyimin sunulmasının hedeflendiğini belirten Turkcell Yeni Teknoloji İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, şunları ifade etti:

“Akıllı Okul projesi, defter-kitap ihtiyacını ortadan kaldırıyor, interaktif yapısı ile hem öğrencilere hem de öğretmenlere yeni bir anlayış sunuyor, ezberciliğe son veriyor, bilgiye her an her yerden erişimi kolaylaştırıyor ve kesintisiz eğitimi hayal olmaktan çıkarıyor. Bu projeyi, Türkiye’de eğitimin dijitalleşmesi adına atılmış en önemli ve somut adımlardan biri olarak görüyoruz. Turkcell olarak böyle bir hamleye öncülük etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Umarız Nişantaşı MYO ile başlattığımız Akıllı Okul, kısa zamanda ülke çapına yayılır ve sunduğu dijital öğrenim deneyimi ile başka projelere de örnek olur.”

Nişantaşı MYO Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal da şöyle dedi:

“Öğrencilerimizin İngilizce ve teknik altyapısını tamamlamak istiyoruz. Bu uygulamalardan biri de Akıllı Okul olacak. Öğrencilerimiz tabletlerini açtıklarında o senenin öğretim üyelerimiz tarafından hazırlanan tüm müfredat ve içerikler tabletlerinde bulunacak. Bu uygulama ile kitap ve kalemi birleştiriyoruz. Küçük bir uygulama ile bütün senenin eğitimini cebinizde taşıdığınızı aklınıza getirin. Bu öğrenciler için büyük bir kolaylık, eğlenirken bilgilenecekleri ve aynı zamanda alıştıkları bir teknoloji ile eğitim aldıkları için de devamlılığın temin edileceğine kanaat getiriyoruz.”

AKILLI OKUL’UN ÖĞRENCİLERE FAYDALARI

Akıllı Okul projesi öğrenci ve öğretmenlerin hayatını kolaylaştıracak. Öğrenci ve öğretmenler her yere kolayca taşıyabildikleri tabletlerle bilgiyi rahat elde edebilecek. Müfredata her an her yerden varılabilecek, öğretmenlerin sunumları öğrencilerin tabletlerine otomatik olarak yüklenecek, öğrenciler bu sunumların üzerine not alıp sorulara cevap verebilecek. Anket uygulaması sayesinde öğrencilerin bir konuyu anlayıp anlamadığı anında görülebilecek. Sınıftaki akıllı tahtaya bağlanarak, tek bir tahtada tüm öğrenciler ortak çalışabilecek. Öğrenciler kitap ya da deftere gerek kalmadan eğitim materyallerini ve ödevlerini her an her yerden güncelleyebilecek. Sadece okulda değil, yolda, evde, nerede olursa olsun derslerini tek bir platformdan takip edebilecek, destek amaçlı videolara, animasyonlara, internetteki diğer ek kaynaklara ulaşabilecek. E-kitaplar ya da defter üzerine not alabilecek.