Sakarya Bükşehir Belediyesi Gürültü Denetiminde

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü Ekipleri ve Çevre Zabıtası tarafından Çark Caddesi’nde bulunan ve müzikli yayın yapan eğlence merkezlerinde denetim yapıldı.

Sakarya Bükşehir Belediyesi Gürültü Denetiminde
Gürültü ölçümü ve evrak kontrollü yapan ekipler denetim kapsamında 28 işletmeyi test etti. Gerçekleştirilen denetimlerde 2 işletmeye cezai işlem uygulanırken 4 işletmeye de uyarı yapıldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada ‘Şehir Merkezi’nde bulunan işletmelerde gürültü denetimi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana 28 işletme denetlendi. Denetlenen işletmelerden üst sınır değerlerini aşarak müzik yayını yapan 2 işletmeye cezai işlem uygulandı. Ayrıca 4 işletmeye de uyarılarda bulunuldu. Denetim ekiplerimiz tarafından önümüzdeki dönemde de sürdüreceğimiz denetimlerde ilgili yönetmeliğe aykırı şekilde faaliyet gösteren işletmelere idari işlemler yapmaya devam edeceğiz” denildi.

Yüksek sesle müzik yayını yapan işletmelerden rahatsız olan esnaflar ve vatandaşlar ise denetimlerin sıklaştırılmasını istiyor.

Kaynak: İHA