Gençler okudukça Hollywood çekiyor!

Yapımcılar gençlik serilerini yakından takip ediyor. Sırada Açlık Oyunları, Ölümcül Oyuncaklar'ın filmleri var.

Gençler okudukça Hollywood çekiyor!
Harry Potter ve Alacakaranlık gibi gençlerin ilgi gösterdiği romanlar, Hollywood'u yeni arayışlara itiyor. Yapımcılar gençlik serilerini yakından takip ediyor. Sırada Açlık Oyunları, Ölümcül Oyuncaklar'ın filmleri var.

Hollywood son yıllarda seri filmler üretmekte pek hamarat. Özellikle gençlerin ilgisini çeken fantastik romanlar Hollywood tarafından yakın takipte. Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi ile popüler olan fantastik romanların sinemaya uyarlanma maceralarında, Hollywood yeni kaynaklar arayışına çoktan girdi. Yapımcıları ve yönetmenlerin plan programlarına bakılırsa önümüzdeki yıllarda Açlık Oyunları, Ölümcül Oyuncaklar, Oscar Pill'in Maceraları gibi gençlerin ilgi odağına giren uyarlamaları beyazperdede izleyeceğiz.

İLK,AÇLIK OYUNLARI

Suzanne Collins'in yazdığı Açlık Oyunları'ndan uyarlanan film Mart 2012'de gösterime girecek. Filmin yönetmeni Gary Ross aynı zamanda romanları senaryolaştıran isim. Filmde dünyayı kurtarmaya kararlı genç bir kadın olan Katniss Everdeen adlı başkarakteri geçtiğimiz yıl Oscar adayı olan Jennifer Lawrence canlandırıyor. Kitap serisi Türkiye'de Pegasus Yayınları tarafından Açlık Oyunları adıyla, Sevinç Tezcan Yanar çevirisiyle yayımlanıyor ve büyük ilgi görüyor. Türkiye'de hayran kitlesi bir hayli geniş olan kitabın okurları filmlerin vizyona girmesini iple çekiyor. Seride vahşi bir dünyada tek başına hayatta kalmaya ve tüm sevdiklerini kurtarmaya çalışan genç bir kızın maceraları anlatılıyor.

EN ÜRKÜTÜCÜ SERİ


15 yaşında cinayetlere şahit olan ve başından ürkütücü maceralar geçen başkarakteri Clary Fray'le Ölümcül Oyuncaklar, gençlik serilerinin en karanlık ve en çok ilgi gören örneklerinden biri. Cassandra Clare'nin kaleme aldığı seri Türkiye'de Artemis Yayınları'ndan Ilgın Sönmez Toydemir çevirisiyle yayımlanıyor. 2012'de gösterime girmesi planlanan film serisinin yönetmenliğini Scott C. Stewart üstleniyor. Filmin başrollerinde ise genç oyuncular Jamie Campbell Bower ve Lily Collins rol alacak.

POTTER'IN YAPIMCISINDAN


Fransız yazar Eli Anderson'ın yazdığı Oscar Pill'in Maceraları adlı beş kitaplık seri de Hollywood'un gündeminde. Serinin yapımcısı Harry Potter filmlerinin de yapımcısı olan David Heyman.

STONE DA SERİLERDE

İngiliz yazar Marie Phillips'in Gods Behaving Badly adlı serisi, yapımcıların el attığı, konusu daha eğlenceli serilerden. Seride Yunan tanrılarının günümüz dünyasındaki maceralarını anlatıyor. 2012'de gösterilecek, Marc Turtletaub'un yöneteceği seride Sharon Stone rol alacak.

GELECEKTE GEÇİYOR


Lauren Oliver'in Delirium adlı serisi de yeni uyarlanacak roman serileri arasında. 2013'te gösterime girmesi bekleniyor. Fantastik kitap, aşkın panzehirinin bulunduğu bir dünyayı anlatıyor. Ally Condie'nin üçlemesi Promise ise filme çekileceği duyurulan projeler arasında.

Dune ve Kara Kule'nin akıbeti belirsiz
Fantastik edebiyatın en önemli serilerinden olan Frank Herbert'in Dune serisi ve Stephan King'in tüm dünyada 30 milyonun üzerinde satan Kara Kule serisi geleceği belirsiz gözüken yapımlar arasında. Her iki seri için de 'iptal edildi' ve 'yeniden çekilmesine karar verildi' haberleri arka arkaya çıkıyor. 1984'te ünlü yönetmen David Lynch tarafından filme uyarlanan Dune kitapları tek film olarak çekilmişti. Dune bu kez film serisi olarak çekilecek. Ancak IMDB'ye göre film 2014'te vizyona girecek. IMDB Kara Kule için de vizyon tarihi belirledi: 2013