Eber Gölünde Canlı Ölümleri

Eber Gölünde yaşanan balık ve kuş ölümlerine yönelik Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu‘nun talimatları ile bir çalışma başlatıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili İl Çevre ve Orman Müdürlüğü‘nden yapılan açıklamada, basında yer alan haberlerin ardından sabah erken saatlerde Eber Gölü‘nün kenarındaki köylere ekiplerin gönderildiği ve bu konuda inceleme başlatıldığı ifade edildi. Göl suyundan alınan numunelerin Orman ve Su İşleri Bakanlığı‘nın referans laboratuvarlarına gönderildiğine yer verilen açıklamada, şöyle denildi: "Su kuşları ölümleri ile ilgili yapılan incelemede göl kıyısı tarandığında ölü su kuşlarına rastlanılmamıştır. Ancak her ihtimale

karşı göl içerisindeki sazlıklar arasında araştırmalarımız devam etmektedir. Olağan dışı herhangi bir su kuşu ölüsüne rastlanıldığı takdirde alınacak numuneler toksikolojik ve kimyasal maddeler açısından analiz edilmek üzere Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi laboratuvarına gönderilecektir. Ayrıca, Tarım İl Müdürlüğü‘nce de analiz yaptırılmak üzere gölden balık ve su numuneleri alınmıştır."

Bölgedeki sanayi tesislerinin de incelendiği belirtilen açıklamada, buralardan alınan numunelerin yine Orman ve Su İşleri Bakanlığı laboratuvarlarına gönderildiği ifade edildi.

Kaynak: İHA