Van‘ı Kana Bulayacaklardı

Van‘da bir vatandaşın otomobilinin altına yerleştirilen cep telefonu düzenekli plastik patlayıcılı bomba, kendiliğinden yere düşmesi sonucu olası bir facianın yaşanmamasına neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, olay, önceki gün öğleden Selimbey Mahallesi Kınalı Camii önünde meydana geldi. V.K. isimli şahın öğleden sonra evinin önünde park halindeki otomobiline binerek iş yerine gitmeye başladığı sıra kalkıştan yaklaşık 50 metre ilerledikten sonra yoldan geçen vatandaşların kendisini durdurup arıcından bir paketin düştüğünü söylediler. Bunun üzerine V.K., otomobilini yol kenarına çekerek polise haber verdi. Kısa sürede bölgeye giden polis ekipleri, sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı.

Olay yerine gelen bomba imha uzmanları tedbirlerin tam olduğu görünce özel kıyafetlerini giydikten sonra hazırlanan fünyeyi paketin üzerine yerleştirdi. Daha sonra büyük bir gürültü ile patlatılan paketten cep telefonu düzenekli bomba çıktı. Bomba üzerinde yapılan inceleme esnasında cep telefonunun halen açık olduğu görüldü. Cep telefonu ile düzenekleri büyük bir titizlikle toplandıktan sonra detaylı incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü‘ne götürülürken, sokak tekrar araç ve yaya trafiğine açıldı. Polis,

olayla ilgili yaptığı titiz bir çalışma sonucu eylemi gerçekleştiren M.D., T.K. ve Y.K., H.B. ve H.B isimli şahısları düzenlediği operasyon sonucu yakalayarak gözaltına alındı. Devam eden çalışmalar neticesinde zanlıların verdiği bilgi doğrultusunda 23 Temmuz 2011 günü kentte sansasyonel eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan ikinci bir bomba düzeneğin olduğu ortaya çıktı. Zanlılarla birlikte bombanın gömüldüğü alana gidilerek yapılan kazı sonrası teneke içerisinde sağlı vaziyette ikinci bir bomba

bulunarak etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan H.B., M.D., T.K., Y.K. ve H.B. isimli şüpheliler dün sabah bağlık kontrolünden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildiler. Yaklaşık 6 saat süren savcık sorgusunun ardından Y.K. ve H.B. savcılıktan serbest kalırken, M.D., H.B. ve T.K. tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Gece geç saatlere kadar süren mahkeme sonucu zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlıların, bomba eğitimlerini illegal yollardan geçerek PKK‘nın yurt dışındaki kamplarında gördükten sonra aynı güzergahı takip ederek ülkeye döndükleri öğrenildi.

Kaynak: İHA