Sponsorlu Kaymakam Hanımağa Olacak

Denizli‘nin Kale ilçesindeki 17. Geleneksel Kale Yağlı Güreşleri ve Biber Festivali‘nde bu yıl Kaymakam Serap Özmen Hanımağa olacak.

Sponsorlu Kaymakam Hanımağa Olacak
Denizli Gazeteciler Cemiyeti‘nde düzenlenen basın toplantısına Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Beledeyi Başkanı İsmail Yarımca, 16 yıldır kesintisiz şekilde yapılan Kale Yağlı Güreşleri ve Biber Festivali‘nde bu yıl terör eylemlerinde hayatını kaybeden şehitler nedeniyle müzik olmayacağını belirtti. Başkan Yarımca, festivalde ayrıca bir ilk yaşancağını ifade ederek, "Bu yörede ilk defa bir mülki amiri yağlı güreşlerimiz için hanımağalık yapacak. Bu bölgede hep erkekler güreş ağası oluyordu. Biz de ilk defa hanımağa olacak. Bu yüzden çok mutluyuz. Bütün Denizlilileri festivalimize bekliyoruz" dedi.

Festivalin iki gün süreceğini belirten Kale Kaymakamı Serap Özmen ise ilk gün Kale biberinin tanıtımının yapılacağını söyledi. Festivalin ikinci gününde yağlı güreşlerin yapılacağını kaydeden Serap Özmen, "Ben de yağlı güreşlerde hanımağa olacağım. Sponsorumu buldum. Hem kaymakam olarak hem de kadın olarak böylesine güzel bir olay yaşayacağım için çok mutluyum. Bu benim hayatımda unutamayacağım bir anı olacak. Bu yörenin ilk hanımağası olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA