Muhtarlıklar Anasınıfı Oluyor

Kahramanmaraş bölgesinin, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitimde zorunluluk olan iller arasında yer alması nedeniyle sınıf açmaya müsait olmayan okullarda alternatif çözümler üretiliyor.

Kahramanmaraş bölgesinin, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitimde zorunluluk olan iller arasında yer alması nedeniyle sınıf açmaya müsait olmayan okullarda alternatif çözümler üretiliyor. Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 bin 700 çocuğun eğitim görebilmesi için Elbistan Belediyesi ile işbirliğine gitti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü mahalle evleri ve muhtarlık binalarında eğitim verilmesini sağlayacak.

Bölgede okul öncesi eğitim çağında 2 bin 700 çocuk bulunuyor. Bu çocuklar için 20 dersliğin olduğu, bu rakamın 40’a çıkarılmasının hedeflendi belirtildi. Öğretici konusunda sıkıntıları olmadığını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, “Kahramanmaraş ili 60-72 aylık çocukların okul öncesinde zorunlu iller kapsamına alındı. 60-72 aylık çocuk demek gelecek yıl İlköğretim’e başlayacak çocuklar demektir. Daha küçükleri de okul öncesi eğitime aldırıyoruz ama onlar da zorunluluk yok. Zorunlu olunca okullarımız bünyesinde ana sınıfı sayılarını artırıyoruz. Bir okulumuzda 2 şube varsa 4’e, 3 şube varsa 6’ya çıkarıyoruz. İmkanlar ve fiziki mekanlar elverdiği ölçüde şube sayımızı artırıyoruz.” dedi.

Çelik, bazı bölgelerdeki okulların fiziki yeterliliği olmadığını kaydederek, sorunun çözümü ile ilgili yapacaklarını şöyle anlattı: "Fiziki olarak zorlandığımız yerlerde alternatif çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bu durumda olan ilköğretim okullarına çözüm olarak liselerde okul öncesi sınıfı açmayı planlıyoruz. Mükrimin Halil Lisesi‘nde ve Anadolu Öğretmen Lisesi‘nde anasınıfı açıyoruz. Bunun dışında diğer kurumlarla da işbirliği yapıyoruz. Elbistan Belediyesi tarafından mahallelere yapılan muhtarlıklar ya da mahalle evlerinden de faydalanacağız. Bu konu ile ilgili Elbistan Belediyesi ve ilgili muhtarlıklarla görüştük. Yapılan protokol gereği Bahçelievler ve Tepebaşı mahallelerindeki muhtarlıklarda okul öncesi eğitim verdireceğiz. İhtiyaç olduğu sürece muhtarlık binalarını kullanacağız. 150 metrekarelik iki bina hizmet verecek. İçinde lavabolar mevcut. Odalar derslik haline getirilecek. Bu binaların bakım onarımına yine belediyemiz yardımcı olacak. Çevre düzeni elden geçirilecek. Biz de kalorifer tesisatlarını yaptıracağız."