Kktc Tanıtım Günleri

KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, "Ambargo ve baskılara rağmen Kuzey Kıbrıs‘taki otellerimizde doluluk oranı yüzde 85‘e ulaştı" dedi.

Kktc Tanıtım Günleri
İzmir‘de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tanıtım Günleri etkinlikleri düzenlendi. İzmir Gündoğdu Meydanı‘nda düzenlenen etkinliğe katılan KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, ambargo ve baskılara rağmen ülkedeki otellerin doluluk oranının yüzde 85‘e ulaştığını söyledi. KKTC‘yi bir kez daha anavatana tanıtmak için Türkiye için projeler hazırladıklarını ifade eden Üstel, Akdeniz çanağının değerli bir adasında bulunan KKTC‘nin lokomotif sektörünün turizm olduğunu söyledi. Turizmde

karşılaştıkları ambargolar ve dünyanın uyguladığı izolasyonları kırmak için her platformda Türkiye ile birlikte mücadele ettiklerini anlatan Üstel şöyle devam etti:

"Türkiye‘nin Lefkoşa Büyükelçiliği ile yaptığımız bazı çalışmalarla bugün KKTC‘ye 13 değişik ülkeden charter seferleriyle turist getirmekteyiz. Bu yıl ilk defa izolasyonları kırdık ve birtakım ambargo ve baskılara rağmen KKTC‘deki otellerde şu anda yüzde 80-85 dolayında doluluk yaşamaktayız. Bu bize onur ve gurur vermektedir."

Türkiye‘den daha çok insanı KKTC‘ye beklediklerini aktaran Üstel, "Tatil programınızı yaparken KKTC‘yi de dikkate alın" dedi. Bu sene başlayan tanıtım etkinliklerini gelecek yıllarda da devam ettirmeyi düşündüklerini belirten Üstel, "Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve benim mutabık kalmamızla Türkiye‘de 2011, KKTC Yılı ilan edildi. Dolayısıyla anavatanımız Türkiye‘ye KKTC‘yi tanıtmak için bir takım etkinlikler programladık.

İstanbul‘daki etkinliklerden sonra ikincisini İzmir‘de düzenliyoruz. 20 Ağustos‘ta Ankara‘da olacak ve ondan sonra da değişik illerimizde özellikle havayolu ile direkt bağlantısı olan illerimizde etkinliklerimizi yapacağız. Hedefimiz; bir anavatan insanı ile yavru vatanın insanını biraraya getirmek ve tatil yaparken tatillerini KKTC‘de yapmalarını istemek. KKTC‘nin şu anda gelmiş olduğu noktayı, bir kez daha anavatanıyla birleştiğini, oradaki sıcak ortamı, doğal güzellikleri ve tarihi eserleri göstermek

için tanıtımları yapıyoruz" diye konuştu.

Etkinlikte Kıbrıs Türk halk dansları gösterisi sunuldu, SOS Grubu konser verdi, Kuzey Kıbrıs turizmini tanıtıcı katalog ve broşürler dağıtıldı. Etkinliğin açılışına katılan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Kıbrıs Türk mutfağından örnekleri inceleme fırsatı buldu.

Etkinlikler, 3 gün boyunca gösteri ve konserlerle devam edecek.

Kaynak: İHA