Kayseri’Ye ‘Engelsiz’ Atm

Özel bir banka, görme engellilere yönelik ATM‘yi Kayseri‘de de hizmete sundu. Bu ATM ile görme engelli vatandaşlara sesli işlem yapma özelliği sunulacak.

Kayseri’Ye ‘Engelsiz’ Atm
Özel bir banka tarafından ilk olarak İstanbul Kadıköy‘de uygulanan ve Türkiye genelindeki ATM‘lerinde yaygınlaştırılan program kapsamında, Kayseri’deki Erciyes Şubesi‘nde de bir ATM görme engellilere göre düzenlendi.

Engelsiz ATM‘ler, bankanın müşterisi olsun veya olmasın, görme engelli tüm banka kartı müşterilerinin para çekme ve bakiye inceleme işlemleri yapmalarını kolaylaştırıyor. Türkiye‘de engellilere yönelik bankacılık hizmetleri geliştiren ilk finansal kurum olduklarını belirten bankanın Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, engellileri toplumun bir parçası olarak sosyal hayata daha çok katabilmek için sorumluluk almaya devam ettiklerini söyledi. Doğan, "Maalesef ülkemizde günlük hayatın birçok alanında gerekli standartlar oluşturulmadığı için engelli vatandaşlarımız büyük sıkıntılar yaşıyor. Banka olarak bu sıkıntıların hiç olmazsa bir bölümünü kendi faaliyet alanımız içinde ortadan kaldırmak için çaba gösteriyoruz. Son olarak Kayseri‘de de hayata geçirdiğimiz görme engellilere yönelik Engelsiz ATM ile 50 hizmet noktasını kullanıma açtık. Sunduğumuz hizmetleri daha da zenginleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde bu alandaki hizmet ve ürünlerimizi çeşitlendirmeyi, Engelsiz Bankacılık Programı‘nı daha da yaygınlaştırmayı planlıyoruz” dedi.

Altı Nokta Körler Vakfı‘ndan görme engellilerin beklenti, ihtiyaç ve karşılaştıkları zorluklar ile ilgili bilgi alınarak geliştirilen Engelsiz ATM‘lerden sunulan işlem seçeneklerinin önümüzdeki dönemde arttırılması planlanıyor. ‘Engelsiz Bankacılık Programı’ kapsamında sunulan hizmetler ise şöyle:

“Görme engellilere yönelik engelsiz ATM ile görmeyen veya görme güçlüğü olan kişiler için sesli işlem yapma özelliği sunuluyor. Ortopedik engellilere yönelik engelsiz ATM ile ortopedik engelli müşterilerin bankacılık hizmetlerine daha kolay ve çağdaş bir biçimde ulaşmaları sağlanıyor. İşitme engellilere yönelik online chat ile şube veya çağrı merkezine yönlendirilmeden, kayıp-çalıntı kart bildirimi, kart kapama, manyetik hasar nedeniyle yeni kart talebi, kredi kartı bilgi güncelleme ve benzeri işlemlerin tamamı gerçekleştirebiliyor. Görme engellilere yönelik yazıyı sese çeviren ATM ile de görme engelli müşterilerin piyasalardaki anlık değişimler hakkında sesli olarak bilgi alabilmeleri sağlanıyor.

Kaynak: İHA