Havalimanında Ramazan Ayı Yoğunluğu

11 ayın sultanı Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, gurbetçi vatandaşlar Türkiye‘ye giriş yapmaya başlarken, yaşanan yoğunluktan dolayı İstanbul Atatürk Havalimanı da dolup taştı.

Dünyanın çeşitli yerlerinde gerek iş, gerekse başka sebeplerle ikamet eden Türk vatandaşlar, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Türkiye‘ye dönmeye başladı. Her gün yüzlerce tarifeli uçağın iniş - kalkış yaptığı Atatürk Havalimanı da, Ağustos ayına yaklaştığımız bu bugünlerde yoğun mesai yapmaya başladı. Özellikle Dış Hatlar Terminali Geliş Katı, gurbetçi vatandaşların Türkiye‘ye giriş yapmasıyla dolup taşarken, yoğunluktan dolayı kayıp eşya bürolarında ki eşya sayılarının da bir hayli artması

gözlerden kaçmadı.

İşi dolayısıyla Fransa‘da yaşamakta olan gurbetçi vatandaşlardan Cavit Koçak, "Ramazanı inşallah burada geçireceğim. Manevi havayı, Türkiye‘de yaşamak için, ezan sesini duyabilmek, ezan sesiyle birlikte canlı canlı iftar yaparak çocuklarımıza bu duyguyu yaşatmak için geldik. Ben Fransa‘da mobilya işiyle uğraşıyorum. Özellikle tatilimizi, Ramazan ayına denk getirdik" dedi.

İsviçre‘de yaşamakta olan Zekiye Ertek ise "Ne yazık ki Ramazan ayında sadece iki hafta Türkiye‘de kalabileceğiz. Ramazan Ayında Türkiye çok güzel. Camilere gidiyoruz. Sadakalarımıza veriyoruz. Memleketimize geldiğimiz için ve akrabalarımıza kavuştuğumuz için çok sevinçliyiz. Bundan daha iyi ne olabilir. İsviçre‘de de gelinlerimiz torunlarımıza bakıyor. Bizde ancak kısa süre tatile çıkabiliyoruz. Tatilimizin süresi azda olsa, Ramazanı Türkiye‘de geçireceğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu.

Zekiye Arasan ise, Türkiye‘de olmanın her şeyden daha güzel olduğunu belirterek, "Çok mutluyuz, gururluyuz. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan, yoğunluktan dolayı özellikle Dış Hatlar Terminali‘nde uzun sıra kuyruklar oluştu.

Kaynak: İHA