Havalimanına Apron Manzaralı Sigara Terası

Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali‘ne, yolcuların sigara içebilecekleri ve aynı zamanda apronda ki uçakların iniş - kalkışlarını izleyebilecekleri bir sigara terası açıldı.

2008‘DE yürürlüğe giren 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine dair kanun kapsamında, ‘Kapalı Alanlarda Sigara İçme Yasağı‘ ile birlikte havalimanlarında da bir takım değişikliklere gidilmişti. Daha önce Dış Hatlar Terminali‘ne transit yolcuların sigara içebilmeleri için bir sigara odası açan, TAV Havalimanları Şirketi, İç Hatlar Terminali‘ndeki yolcularını da unutmadı.

İç Hatlar Terminali‘nde, uçakların iniş - kalkış yaptığı apronu, iyi bir şekilde gören ve 70 metrekarelik bir terasa inşa edilen sigara odası, Atatürk Havalimanı‘nda yolculuk yapmak üzere gelen vatandaşlardan da tam not aldı. Sigara salonunu çok beğendiğini belirten Servet Küçük, "İzmir‘e yolculuk yapacağım. Maalesef sigara tiryakisiyim. Sigara odası güzel bir yer olmuş. Sigara içerken ayrı bir keyif yaşıyorum. Uçaklara ilgim yok. Ama yinede burada sigara içmek hoş bir duygu" dedi.

Daha önce uçak ile yolculuk yapmadıklarını ve ilk kez uçağa bineceklerini ifade eden Recep Karagöz ise, "Antalya‘ya tatile gidiyoruz. Sigara tiryakisiyim. Uçak manzaralı sigara keyfi daha güzel oluyor. Hizmetten memnunuz. Oğlumun uçaklara çok ilgisi vardı. Bu yüzden uçakla yolculuğu tercih ettik. Uçakları izlemek amacıyla bu terasa geldik. Eşimde sigara kullanıyor, bende sigara kullanıyorum. Daha iyi oluyor burada içmesi" diye konuştu.

Kaynak: İHA