Gümüşhane’De Festival Coşkusu Büyük Halk Konseri İle Sona Erdi

Gümüşhane’de bu yıl 18.‘si düzenlenen “Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği” düzenlenen final konseri ile sona erdi.

Atatürk Stadyumu‘nda Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ve yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konserde ilk olarak Gümüşhaneli sanatçılar Selahattin Tanış ve Onur Akgül sahne aldı. Saat 19.30’da başlayan konser programında her iki sanatçının toplamda 1 saat sahnede kalmasının ardından Türk Pop Müziği sanatçısı Göksel sahne aldı.

Göksel, eski ve yeni parçalardan oluşan repertuarı ile izleyenlere unutulmaz anlar yaşatırken, “Depresyondayım” adlı parçasını seslendirirken yanına iki bayan izleyicisini aldı. Renkli görüntülerin oluştuğu programda kendine özgü stili ile şarkılarını seslendiren Göksel’e Gümüşhaneliler tam not verdi.

Göksel’in ardından ise geniş saz grubuyla Karadeniz Müziğinin etkin isimlerinden Davut Güloğlu sahne aldı. Konserine direk hareketli parçalarla başlayan daha sonra sanat müziği ve slow parçalar seslendiren Güloğlu, finalde “Katula katula” adlı parçayı seslendirdi. Alanda bulunan binlerce kişiyi coşturan ve kentin Doğu Karadeniz bölgesinde yer alması nedeniyle “kemençe” sesine olan duyarlılığı ile birleştiren Güloğlu, binlerce kişiyi yerine oturtmadı.

Konser programında sponsor firmalara plaketlerini veren Vali Enver Salihoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı kısa birer konuşma yaptı. Vali Enver Salihoğlu, şenliğe katkı sağlayan kuruluşların bundan sonra da aynı desteği sürdürmelerimi, eğitime, sağlığa ve sosyal alanlarda da destek sağlamalarını istedi.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise konuşmasında, festivallerin halkın katılımı ile anlam kazandığını belirterek, “Siz olmazsanız bu festivalin bir güzelliği olmaz. Onun için öncelikle siz vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sponsor olan bütün firma ve kuruluşlarımıza da teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA