Dörtyol‘daki Töre Cinayeti
Hatay‘ın Samandağ ilçesinde kadınlar, kaçarak evlendiği kocasının terk etmesi üzerine çocuğu ile baba evine sığınan Ceylan Soysal‘ın aile meclisi kararıyla öldürülmesine yürüyüş yaparak tepki gösterdi.

Burada basın açıklamasını okuyan Samandağ Kadın Emeği Derneği Yönetim Kurulu üyesi Özlem Camuz, "Geçtiğimiz hafta Dörtyol ilçesinde Ceylan Soysal isimli 21 yaşındaki kadın aile meclisinin aldığı kararla öldürüldü. Namus cinayetlerine bir kurban daha verdik. Türkiye‘de günde 5 kadını öldürülüyor. Toplum buna sessiz, devlet ise yeterince üzerine düşmüyor. Kadın cinayetlerinin bu kadar yaygınlaşmasındaki etken kadına yönelik şiddetin toplum tarafından hala normal görülmesi ve insan yaşamına yeterince değer
verilmemesidir. Ceylan Soysal, Dilek Koçyiğit, Ayşe Paşalı, Münevver Karabulut, Şemse Anlak ve adlarını satırlara sığdıramayacağımız kadar çok olan namus cinayeti kurbanı kadın onurumuzdur. Yasta değil isyandayız. Kadın cinayetleri son bulsun" diye konuştu.
