Avrupalı Gençler İzmit Belediyesi’Nde

Körfez Rotary Kulübünün konukları olarak Kocaeli‘de bulunan Fransa, Belçika, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Macaristan, Hırvatistan, Danimarka ve Hollandalı öğrenciler, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı ziyaret ettiler.

Avrupalı Gençler İzmit Belediyesi’Nde
Her yıl öğrenci değişim programı gerçekleştirdiklerini belirten Körfez Rotary Kulübü Başkanı Kaan Kabakoğlu “Projemizin amacı dünya barışına katkı vermek, kentimizi ve Türkiye’yi tanıtmaktır. Konuklarımız iki gün boyunca Gölkaypark’ta su kayağı yaptılar. İp tutmasını bilmeyen misafirlerimiz kayak yapmayı burada öğrendiler. Kendileri İzmit’te bulunmaktan çok mutlu oldular” diyerek İzmit’ten sonra Ege ve Akdeniz’de bir hafta sürecek mavi tura çıkacaklarını söyledi.

Gençliğin gelecek olduğunun altını çizen Başkan Doğan, “Sizler ülkelerinizin geleceklerisiniz. Barışın, sevginin, kardeşliğin yaşandığı, daha temiz bir dünya bırakmak istiyoruz sizlere. Bizim kültürümüzde var olan ‘Yaratılanı severiz yaradan dan ötürü’ anlayışımız gereği olarak tüm yaratılmışları çok seviyoruz. Zaten sevgi ile yaklaşıldığında dünyadaki yaşanan sorunların büyük kısmı kendiliğinden çözülecektir. Sevgi ve barış konusunda ülkemiz ve dünya gençliğine güveniyorum” diyerek dostluk ve barış mesajı verdi. Ziyaretin sonunda İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan konuklara çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: İHA