Gaziantep Şehitlerine Ağlıyor

Mardin‘in Ömerli ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Öztürk, memleketi Gaziantep‘te gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Özel askeri uçakla Diyarbakır‘dan Gaziantep‘e getirilen Öztürk‘ün cenazesi yakınlarınca alınarak Oğuzeli Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Buradaki işlemlerin ardından Şehit Uzman Çavuş Ali Öztürk‘ün cenazesi ilçeye bağlı Aşağı Yeniyapan köyüne getirildi.

Cenazenin köye getirilişi sırasında şehidin annesi Belkiz Öztürk, kızları ve diğer bazı yakınları sinir krizleri geçirdi. Köyde bulunan 112 Acil sağlık ekipleri, şehidin bayılan yakınlarına müdahale edip sakinleştirici ilaçlar verdi.

Şehidin evinin yanındaki köy meydanında toplanan binlerce vatandaşın bulunduğu tören alınına getirilen cenazeyi görmeye gelen anne Belkiz ve diğer yakınları tabuta sarılıp ağıtlar yakınca kısa süreli bir arbede yaşandı. Anne ve diğer yakınlarının tabuttan uzaklaştırılmalarının ardından askeri törene geçildi.

5. Zırhlı Tugay Komutanlığından Piyade Albay Rıfat Şahiner, törende yaptığı konuşmada, Mardin‘in Ömerli ilçesindeki görevini tamamlamak üzereyken silah arkadaşlarıyla şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Öztürk‘ün, aralarından ayrılmasından derin üzüntü duyduklarını belirtti.

Albay Şahiner, ‘‘Şehitlik mertebesi Türk askerinin her zaman ulaşmayı arzuladığı en yüksek rütbedir. Vatanın bölünmez bütünlüğü için her Türk askeri canını seve seve vermeye hazırdır. Türk silahlı kuvvetleri olarak bizler, Öztürk‘e gıptayla bakıyoruz. Türk silahlı kuvvetleri vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak maksadıyla icra edilen iç harekat sırasında binlerce personelini şehit vermiştir‘‘ dedi. 

Öztürk ve diğer tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından cenaze namazını kıldırmadan önce bir konuşma yapan Gaziantep Müftüsü Ahmet Bulut, Türk halkının dinin gereği olarak vatanı için her zaman seve seve şehit olmaya hazır olduğunu söyledi.

Cenaze namazını kıldıran Müftü Ahmet Bulut, namaza katılan tüm vatandaşlardan Şehit Ali Öztürk için haklarını helal etmelerini istedi. Bu sırada şehidin birçok yakını baygınlık geçirdi. Köy meydanındaki cenaze törenin ardından Öztürk‘ün cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. 

Cenaze törenine, Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, AK Parti milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı, Ali Şahin, Nejat Koçer, CHP milletvekilleri Mehmet Şeker, Ali Serindağ, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu,  İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, CHP İl Başkanı Ali Peri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA