Bakan Davutoğlu Terör Olaylarını Değerlerndirdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bütün insanlığın teröre karşı mücadelede dayanışma içerisinde olması lazım" dedi.

AK Parti İl Başkanlığı‘nı ziyaret eden ve partililerle toplantı yapan Bakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Yıldırım Beyazıt Cami‘nde yatsı namazı kıldı. Camiden çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Davutoğlu, Norveç‘teki terör saldırısıyla ilgili, "Bugün Norveç Dışişleri Bakanı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Kendisine de ifade ettim. Bütün insanlığın teröre karşı mücadelede dayanışma içerisinde olması lazım. Türk halkının hissiyatını da Norveç Dışişleri Bakanına ilettim. Bütün bu

olaylar gösteriyor ki, teröre karşı dünyada daha güçlü bir dayanışma gerekiyor. Bundan sonra da uluslararası çabalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu. Davutoğlu, Norveç‘te yaşanan saldırının ardından kaybolan Türk vatandaşıyla gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Mardin‘de iki astsubay ile bir uzman çavuşun şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili bir soruya Bakan Davutoğlu, "Terörle ilgili her türlü tedbiri hükümetimiz alıyor. Cenabı Hak şehitlerimize rahmet eylesin, ailelerine sabır ihsan eylesin. Teröre karşı mücadelemiz sürecek. Bu konuda elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz" yanıtını verdi.

Kaynak: İHA