Aspendos'ta muhteşem caz tınıları!

Aspendos'un eşsiz atmosferinde sahne alan fadonun güçlü yorumcusu Molina, dinleyenleri bir kez daha büyüledi.

Aspendos'ta muhteşem caz tınıları!
Türkiye’nin dünyaya hediyesi Uluslararası Antalya Jazz Festivali’nin Açılışı, 20 Temmuz akşamı, Monica Molina konseri ile yapıldı. Aspendos’un eşsiz atmosferinde sahne alan fadonun güçlü yorumcusu Molina, dinleyenleri bir kez daha büyüledi.

Açılışın yıldızları…

Festivalin açılış gecesinde Monica Molina’nın ardından Mehmet İkiz Trio ve China Moses sahne aldı. Düşsel bir buluşmayı gerçekleştiren sanatçılar, Aspendos’ta unutulmayacak bir jazz gecesi yaşattı.

24 Temmuz’a kadar devam edecek olan festival kapsamında, Aspendos dört gece boyunca dünyanın jazz starlarını ağırlayacak. Festivalin sürprizleri arasında Lisa Ekdahl, Grammy ödüllü Cesaria Evora, Macy Gray, Al di Meola, World Sinfonia, Fahir Atakoğlu’nun da aralarında bulunduğu son derece önemli isimler yer alıyor.

Jazz Aspendos’tan Yükselecek

Festival ile, turizmin başkenti olmaya aday Antalya’nın en önemli değerlerinden biri olan Aspendos, bir kez daha tüm dünya ile etkileşime girecek.

Her yılın Temmuz ayı, Aspendos’ta jazz zamanı


Uluslararası Antalya Jazz Festivali, dünyanın en önemli turizm kentlerinden Antalya’nın kültürel ve tarihi yanını sanatla birleştiriyor. Bu yıl ilki düzenlenen festival, dünya festivalleri içinde Türkiye ve Antalya’yı öne çıkararak geleneksel ve kalıcı olmayı ve jazz adına fenomenleşerek Antalya’nın kültür-sanat turizminde dünya çapında ses getirmesini hedefliyor. Festivalin, her yılın Temmuz ayında, Aspendos’ta yapılması planlanıyor.

Aspendos’ta Jazz Başkadır...


Festival, iddiasını ilk senesinde buluşturduğu isimlerle gösteriyor. İşte festivalin heyecan verici yıldız listesi:

Fado’nun Kraliçesi: MONICA MOLINA


Monica Molina 20 Temmuz gecesi festivalin açılışını yapan isim. Asıl adı Mónica Molina Tejedor. Kendini oyunculuğa ve müziğe adayan sanatçı, çalışmalarında İspanyol ve Latin müzikleri temalarını işliyor.

Düşsel Bir Buluşma: CHINA MOSES ve MEHMET İKİZ TRIO China Moses, sunucu, yazar, söz yazarı, prodüktör… Bu çok yönlü isim
hepsinden önce ve öte muhteşem bir jazz yorumcusu. Moses ile aynısahneyi paylaşacak isim ise müzik kariyerini İsveç’te yükselten, ritminefendisi Mehmet İkiz.

Kuzeyin Büyülü Sesi: LISA EKDAHL

Onun için İskandinavya’nın tüm dünyaca sevilen modern zaman sanatçısıdenilebilir. İlk albümü ile dört platin satış ödülü ve üçü Grammy ödülüonun oldu. Kırılganlıkla eşleşen, duyarlı yorumu ona birçok hayrankazandırdı.

Özel Bir Ses, Özel Bir Performans: NİNO KATAMADZE ve Insight


Gürcistan doğumlu Katamadze, 14 yaşından beri sahnede olan çoközel bir ses. Kendisi gibi özel bir müzik anlayısı ortaya koyan Insightile yaptıkları sahne şovları ve söylerken yaptığı doğaçlamalar onu jazzmüziğinde apayrı bir noktaya taşıyor.

Çıplak Ayaklı Diva: CESARIA EVORA

Festival üçüncü gecesinde jazz dünyasında efsaneleşen isim CesariaEvora’yı ağırlıyor. Geç keşfedilen ve tam 47 yaşında şöhreti yakalayanGrammy ödüllü folk şarkıcısı Cesaria Evora, kendi deyimiyle "açinsanlarla, dünyanın fakir halklarıyla dayanışma içinde olmak amacıyla"sahneye gösterişli ayakkabılar yerine çıplak ayakla çıkmayı tercih ediyor.

Konturbas Adamlar: L’ORCHESTRE DE CONTREBASSES


Christian Gentet tarafından 1981 yılında kurulan grup, tek kelimeylebir ‘müzikal yaratıcılık’ harikası. Konturbasın en modern kullanımını
sergileyerek dünya çapında ün salan L’orchestre de Contrebasses, 6 virtüözden oluşuyor.

Bir ‘Amerikan Rüyası’: MACY GRAY


Oyunculuk yeteneğini sahnede sesiyle birleştiren Gray, çok yönlü repertuarıyla tam anlamıyla bir Amerikan rüyası. Macy Gray, müziği ruhunda yaşayan ve yaşatanlardan.

New York’tan Balkan Rüzgarı: NY GYPSY ALL STARS

Grup, klasik Türk çingene müziğini, jazz ve funk ile destekleyen tamamen kendilerine özgü karma ve farklı bir tür ile jazz sahnelerinde balkan rüzgarları estiriyor. Makedon, Yunan, Türk ve Brooklyn’li sanatçılardan oluşan bir ünlü müzisyenle de çalışmalara imza atıyor.

Konuşan Gitarın Sahibi: AL DI MEOLA

Dünyaca ünlü enstrümantal jazz ve dünya müziği gitaristi Al Di Meola, çok güçlü bir virtüöz olmasının yanı sıra, çok güçlü bir besteci. Aldığı eğitimler ve bir araya geldiği isimlerin etkisi onu ağırlıklı olarak latin müziklerini icraya yöneltse de dünya müziğinin her tınısını onun konuşan gitarından dinlemek mümkün.

3 Adam Tek Melodi: FAHİR ATAKOĞLU TRİO

Dünyaca ünlü Türk piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu, Grammy ödüllüvurmalı çalgılar virtüözü Horacio El Negro Hernandez ve efsanevi basçı Alain Caron, Fahir Atakoğlu Trio ismiyle bir araya gelince geriye ortaya çıkan muhteşem müziğin peşine düşmek kalıyor... Grup çok sık konser vermese de, Antalya Jazz Festivali’nin finalinde sahne alarak takipçilerini mutlu edecek.