Tunceli‘de Otopark Sorunu Aşılamıyor

Türkiye‘de en az taşıta sahip il olan Tunceli‘de otopark sorunu yaşanıyor.

81 il içinde 4 bin 428 adet ile en az taşıta sahip olan Tunceli‘de otopark sorunu çözüm bekliyor. Park edilemez levhalarının hemen önüne park edilen araçlar trafiğin aksamasına neden oluyor. Sürücüler, park edilemez işareti bulunan yerlere de araçlarını çaresizlikten park ettiklerini belirterek belediyenin ve özel sektörün bu duruma el atıp kapalı ve açık otopark yapmalarını istedi. Araç sürücüleri bu yüzden kendilerine sık sık ceza kesildiğini, park yeri olmaması nedeniyle park edilemez yerlere park

etmek zorunda kaldıklarını kaydederek, "Tunceli‘de belediyeye ait 50 araçlık otopark var. Bu otopark kente cevap vermiyor. Sorunun bir an önce çözümünü biz de bekliyoruz" dedi.

Yaz aylarında araç sayısının artması nedeniyle park sorununun dayanılmaz hal aldığını kaydeden Tunceli Sanayici ve İşadamları Odası Başkanı Yusuf Cengiz de, "Şehir merkezinde bulunan şehirlerarası otogar, şehir dışında hazine arazisinin bulunduğu uygun bir bölgeye taşınıp, yerine iki kat bodrumda kapalı ve açık otopark yapılabilinir" dedi.

Tunceli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erdal Büyüktaş ise şoför esnafı olarak yıllardır bu sorunu yaşadıklarını dile getirerek, "Geçmişte yetkililerin, şehir planlamacılarının dar görüşlülüğünün cezasını çekiyoruz. Bu şehrin ileride ulaşacağı nüfus ve araç sayısı göz önüne alınmadan yapılan planlama neticesinde bu duruma geldik. Bu nedenle belediyeye de kızamıyoruz. Çünkü otopark yapılacak alan kalmadı" diye konuştu.

Tunceli‘de berberlik yapan ve araç sahibi olan Cafer Demirkıran da Ata Sokak‘ta Belediye ve İl Özel İdaresi‘ne ait eskimiş iki katlı konutların yıkılarak yerine kapalı otopark yapılabilineceğini ve bu sorunun kısmen çözülebilineceğini söyledi.

Belediye yetkilileri ise 81 il içinde 4 bin 428 adet ile en az taşıta sahip il gibi görünmesine karşın burada ikamet eden vatandaşlara ait Ankara, İstanbul plakalı bir o kadar da fazla aracın olduğunu, yaşanan sıkıntının buradan kaynaklandığını aktardı. Çözüm için birkaç proje üzerinde çalışıldığını belirten belediye yetkilileri yakında bu projelerin hayata geçirilebileceğini söyledi.

Kaynak: İHA