"Sahte Aile Hekimı Soygunu" Davası

Antalya‘da kendilerini "aile hekimiyiz" diyerek tanıtıp girdikleri evde bir kadını enjektörle ilaç verip bayıltan ve evdeki ziynet eşyalarını çalan iki kişinin 6 ila 15‘er yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

'Sahte Aile Hekimı Soygunu' Davası
Antalya‘da, 24 Ocak 2011 tarihinde Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi Elit Sitesi‘ndeki bir daireye "Aile hekimiyiz" diye giren ve ev sahibi kadını şırıngayla ilaç vererek bayıltıp evdeki 1 altın bilezik, 2 altın künye, 2 yüzük, 2 tek taş pırlanta yüzük, 520 lira ve dizüstü bilgisayarı alarak kaçtıkları iddiasıyla yakalanan M.Ö. ve İ.İ.‘nin yargılanmasına Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde başlandı.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar ile müşteki S.G. ve tanıklar katıldı. Duruşmada söz alan S.G., iki zanlının apartmana Sağlık Bakanlığı‘na bağlı aile hekimi olduklarını söyleyerek eve girdiklerini söyledi. S.G. "Tetanos aşımın zamanının geldiğini kendilerine söyledim. Kaba yerimden enjeksiyon yapacaklarını söylediler. Ben de ‘Tetanos bildiğim kadarıyla koldan olur‘ dedim ve kolumdan iğne yaptılar. İğneyi yapanların işin uzmanı olmadığını anladım. Kısa süre sonra bayıldım. Yanımda 2 yaşındaki çocuğumdan başka

kimse yoktu. Uyandığımda soyulduğumu anladım" dedi.

Sanık İ.İ. ise, müştekiyi daha önce hiç görmediğini savunarak, suçlamaları kabul etmedi. Sağlık cihazı pazarladığını söyleyen sanık, kendisini aile hekimi gibi tanıtmadığını ve hatta enjeksiyon yapmayı bile bilmediğini öne sürdü.

Sanık M.Ö. de, tıbbi cihaz pazarlama işiyle uğraştığını ve iddiaları reddettiğini söyledi. M.Ö., müşteki S.G.‘nin kendilerini başkalarıyla karıştırdığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Cumhuriyet Savcısı Ümit Yaşar Özdemir tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar Mehmet Özdoğan ve İdris İğrek‘in "Nitelikli Yağma" suçlamasıyla 6 ile 15‘er yıl arasında hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: İHA