Sader, Hasta Bakıcısı Yetiştirdi

Malatya Sağlıkçılar Derneği(SADER) tarafından Avrupa Birliği ‘Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı‘ kapsamında yürütülen Nitelikli Yardımcı Sağlık Personeli Yetiştirme Projesi (NİSAPE) tamamlandı.

Malatya Sağlıkçılar Derneği(SADER) tarafından Avrupa Birliği ‘Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı‘ kapsamında yürütülen Nitelikli Yardımcı Sağlık Personeli Yetiştirme Projesi (NİSAPE) tamamlandı. Proje kapsamında hasta bakıcılık, doktor sekreteri ve kayıt kabul elemanı yetiştirme kursları düzenlendi. Düzenlenen kurslarla niteliksiz statüsündeki 60 kişi eğitimlerle kalifiye personel statüsüne yükseldi. Projenin kapanış töreni İnönü Üniversitesi Havuzbaşı Kübat Restoranda düzenlendi. Törene Malatya Vali Yardımcı Şükrü Özcan, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Güneş, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen ile sağlıkçılar katıldı.

SADER Başkanı Necmettin Gürbüz, burada yaptığı konuşmada, Nitelikli Yardımcı Sağlık Personeli Yetiştirme Projesi kapsamında Malatya‘da yaşayan 18-30 yaş grubundaki 60 bayan işsize iş imkanı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Projeyle sağlık sektöründe eksikliği büyük ölçüde hissedilen, hasta bakıcısı, kayıt kabul elemanı ve hasta hostesi ile doktor sekreteri gibi iş alanlarında kalifiye personel yetiştirmeyi amaçladıklarını anlatan Gürbüz, "Avrupa Birliği projeleri için de yine 3 (üç) yıl arka arkaya müracaat ettik ve en sonunda projeyi yürütmeye hak kazandık. Yani, biz bu projeyi dernek olarak çok istedik. Biz bu derneğin tabela derneği olmadığını göstermek istiyorduk. Malatya’da bazı şeyleri değiştirmek için mesai harcamaya hazırdık. Daha önce değişik işyerlerine müracaat etmiş ve eli boş bir şekilde evlerine geri dönen ve evlerinde oturan en az lise ve üniversite mezunu olan genç bayanları, belli bir eğitimden sonra istihdama hazırlamak gerçekten farklı bir işti bizim için. Şu anda 60 (altmış) kişi ve aileleri için farklı bir şey yaptık biz. 60 (altmış) kişi, 10 (on) ay boyunca, hayallerinde bile göremeyecekleri tecrübeler edindiler. İnönü Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Malatya Tabip Odası‘nın proje ortaklığı yaptığı projenin, toplam maliyeti 249 bin 577 Euro idi. Kursiyerlerimiz pratik eğitimlerini Turgut Özal Tıp Merkezi Hastanesi’nde toplam 44 hafta boyunca aralıksız olarak yapmışlardır. Yani nerede ise bir yıl boyunca hastanede onların kendi personeli gibi özveri ile çalışmışlar, iş yerinin disiplin ve şartlarına ayak uydurmuşlar ve kendilerini diğer kalıcı personelden farklı görmeden her çalıştıkları yerde takdir belgeleri alarak, görevlerini sonuna kadar en iyi şekilde tamamlamışlardır."

Malatya Vali Yardımcısı Şükrü Özcan de, eğitim programını tamamlayan kursiyerler için toplantıda bulunan özel hastane yöneticilerinden, yaklaşan Ramazan ayı öncesi, istihdam sözü istedi. Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen ise projenin başarıyla sona erdirildiğini, kursiyerlerden 9’unu hastanelerinde istihdam ettiklerini bildirdi.

Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin de günümüzde mesleki eğitimin çok büyük önem kazandığını, özellikle sağlık sektöründe verilen bu eğitim programının çok yerinde bir hizmet olduğunu kaydetti.

Toplantı sonunda projede emeği geçenlere ödülleri verildi.